Emil förlänger med Goiset!

Emil Andersson, 21, var en av förra säsongens överraskningar i A-truppen. Mörrumskillen spelade 17 matcher och vore det inte för sjukdomar och skador så hade det blivit ännu fler. Nu har Mörrum Hockey förlängt kontraktet med #57!

”Det var självklart att skriva på när jag fick den chansen. Det finns inget bättre lag att spela i. Jag är ju nästan född och uppväxt här på Jössa så det är en barndomsdröm att få dra på sig den här tröjan”.

Emil debuterade faktiskt i A-laget redan som 16-åring, säsongen 2019/20, precis innan Coronapandemin bröt ut. Men det var först förra säsongen som han fick ordentligt med speltid.

”Jag blev förvånad själv faktiskt. Jag trodde att jag bara skulle få vara med lite i träningsmatcherna. Men jag fick spela till och från nästan hela tiden, så i stort är jag väldigt nöjd med säsongen”.

Mathias Lönqvist i sportgruppen säger så här om Emil Andersson, som blir den femte spelaren i årets trupp med Mörrum Hockey som moderklubb:

”Emil är en ung, utvecklingsbar spelare, som förra sommaren verkligen visade att han vill vara med och slåss om en plats i A-laget. Vi hoppas att Emil kan visa samma härliga inställning även i år. Tyvärr fick han delar av förra säsongen förstörd på grund av sjukdom, men nu tror vi att han ska kunna ta nästa steg i sin karriär och etablera sig på den här nivån. Att Emil är en äkta Mörrumskille gör det hela ännu roligare!”

Emil beskriver sig själv som en tvåvägsback, som gillar att följa med upp i anfallen, men som även kan ta ansvar bakåt. Mellan varven har han spelat forward, men det är som back han trivs allra bäst.

”Jag täcker hellre ett skott i boxplay och räddar ett baklängesmål, än gör ett framåt”.

Slutligen Emil, varför spelar du i tröja #57?

”Det är en hyllning till min morfar Göran, som är född det året. Han är min största supporter. Han åker land och rike kring för att heja på oss. Han var till och med på väg att sätta sig i bilen och köra till Forshaga i vintras, men där går gränsen, då fick jag sätta stopp, haha!”

Emil Andersson på Eliteprospects: Emil Andersson – Stats, Contract, Salary & More (eliteprospects.com)

Foto: Martin Eriksson/Brahe Media

LAGBYGGET 2024/25

#1. Didrik Jansson, mv.
#?? David Otter, mv.

#3. Tobias Brahm, b.
#15 Edwin Hansson, b.
#25 Karl Persman, b.
#26 Hugo Blomberg, b.
#57 Emil Andersson, b.
#?? Leo Klavhed, b.

#11 Samuel Wälimaa, f.
#13 Khalid Ibrahim, f.
#24 Vilmer Stahmann, f.
#66 Mathias Kemppi, f.
#?? Elias Andersson, f.
#?? Hugo Mörnhed, f.
#?? Vilmer Grundström, f.
#?? Hampus Johannesson, f.