Fredagsläsning: Daniel Fahlström

Nyköping spelade i veckan sin första träningsmatch för säsongen när Vimmerby HC vann på Rosvalla med 1-5. NSK-målet gjordes av nyförvärvet David Ojamäe som visade pigga intentioner. Efter en trög första period kom hemmalaget upp bättre under de avslutande perioderna och i den tredje var man det bättre laget sett till mängden chanser. 

Hemmakassen vaktades av Daniel Fahlström som säkerligen kommer vara en viktig pusselbit kommande säsong. Denna vecka har vi stämt av vad Daniel har att säga om sin första säsong i Nyköping och vad han tror väntar under 2020/21. God läsning!

 

Du valde att förlänga ditt kontrakt inför den kommande säsongen, vad gjorde att valet föll på att stanna här i Nyköping?

-Den stora anledningen till att jag förlängde kontraktet var för att jag tror på den nya satsningen som föreningen gör tillsammans med Lenny Eriksson. Jag hade andra anbud och förslag på bordet men när jag väl skulle bestämma mig för att skriva på ett  nytt år här så kändes det 100% rätt. Jag och sambon trivs också väldigt bra i stan vilket förenklade beslutet.

Hur skulle du beskriva ditt första år i NSK, vilka positiva bitar har du tagit med dig och vad ska göras annorlunda under den nuvarande säsongen?

-Det första året var extremt lärorikt. Vi hade en ganska stor press på oss i början av säsongen med dom mål vi gick ut med inför säsongsstarten. När vi sedan inte uppfyllde dom målen så var det väldigt jobbigt mentalt för många men efter jul lyckades vi vända på allt och efter det tycker jag vi gör det klart godkänt som vinner fortsättningsserien, vilket i sin tur tog oss till playoff. Framförallt den erfarenheten tar jag med mig, att det går att vända motgång till framgång.

Inför i år har du fått en ny sparringpartner i form av Sebastian Wagner från J20, som du kommer kampa om målvaktsspaden med. Hur har samarbetet fungerat i uppstarten?

-Precis, samarbetet mellan mig och “Sebbe” fungerar väldigt bra. Vi sparrar varandra och vi tävlar på en bra nivå på träningarna.

Motiverar det något extra att ha ett på förhand större ansvar som mer rutinerad och etablerad målvakt?

-Ja det tycker jag, ansvar tycker jag är kul och det var en anledning till att jag skrev på för en säsong till i NSK-tröjan. Att få förtroende och ansvar gör förhoppningsvis att jag och föreningen utvecklar varandra ytterligare.

Nyköping har fått flyttat tillbaka till den östra serien, en serie du känner väl till efter åren i Huddinge. Vad förväntar du dig från årets serie?

-Exakt, så är det. Jag tror jag har 6-7 säsongen i den östra serien när jag spelade i Huddinge. Serien är ofta ganska ojämn med några bra, stabila topplag och några mindre bra lag i botten av tabellen. Men i år verkar det på pappret iallafall, finnas fler lag som satsar mer så jag tror serien kommer vara jämnare än någonsin. 

Hur tror du det kommer kännas att möta just Huddinge för första gången?

-Självklart kommer det vara annorlunda och någonting speciellt att möta Huddinge och komma tillbaka till Björkängshallen. Förhoppningsvis får vi tre poäng med oss därifrån också.

I serien finns flera etablerade toppföreningar, vilka chanser tror du NSK har att förbättra fjolårets PO1-placering med den nybyggda truppen?

-Jag tror att vi har goda chanser att nå en playoff-plats. Men vårt delmål är att ta oss till Allettan för första gången i föreningens historia och sedan tar vi säsongen därifrån.

Avslutningsvis, vad kommer Rosvalla-publiken få se för lag under säsongen 2020/21?

– Ni på läktarna och framför skärmarna hemma i soffan kommer få se ett extremt hårt arbetande lag där alla slitet för varandra. Vi hoppas att vi tillsammans skapar något att komma ihåg framöver!