Fredagsläsning: Isak Sandström

Under gårdagskvällen besegrade Nyköpings Sportklubb Kumla på bortais och inkasserade säsongens första seger. Målskytt var Isak Dahlin X2 och tillsammans med resten av laget visade man upp fina tendenser. Nu väntar en ny träningsvecka innan Enköping gästar Rosvalla nästa Onsdag 9/9 – 19.00.

I laguppställningen igår fanns ett nyförvärv inför säsongen i nr. 14 Isak Sandström. Här nedan kan ni läsa hans tankar och funderingar kring hans tid i Modo´s juniororganisation och vilka målsättningar han och laget har inför säsongen. Trevlig läsning!

 

Hjärtligt välkommen till Nyköping, vem är Isak Sandström på isen som back och vem är Isak inuti omklädningsrummet?

-Tack, Min roll på isen som hockeyspelare är att vara bra defensivt, att sätta stopp i spelet och att därifrån få upp tempot i snabba spelvändningar.

Vid sidan av isen är jag en lugn och sansad kille som har båda fötterna på jorden.

Du kommer närmast från Modo´s juniororganisation, en välrenommerad plantskola. Vad ska du försöka ta med dig hit till Nyköping från den tiden?

-Precis, en jättebra skola att skolas genom. Jag ska försöka ta med mig mycket om hockeykunskaperna jag lärde mig där genom åren, hur man ska tänka för att vara en bra back i dagens moderna hockey samt vad det kräver från en för att komma till det målet.

Hur tror du det kommer bli att spela i en ny klubb för första gången, speciellt när det blir ditt första år på seniornivå?

-Det kommer nog visa sig efter resans gång, men att spela i en ny klubb har hittills bara känts bra. Jag har känt mig välkommen och trivs bra här i Nyköping så än så länge är det bara positivt. 

Det är trots allt inte första gången du är här i Nyköping, du har ju tidigare varit här under Junior-SM. Vad gjorde att valet föll på NSK?

-Yes, man visste om Arenan ganska väl och eftersom det blev 4 medaljer med Modo så fick man väldigt fina känslor till Rosvalla. Eftersom jag visste om dom fina förutsättningarna och hade känt på att vistas i anläggningen så kände jag att det passade bra när NSK hörde av sig. 

Finns det någon eller några som du har hittat lite extra bra band med under din första tid här i klubben?

-Ja, jag har väl hängt mest med Daniel och Daniel (Ojamäe och Andersson) och jag känner att vi klickar bra med varandra, men det är ett väldigt bra och avslappnat lag generellt där jag kan prata med alla så känslan om gruppen är väldigt lovande.

Vilka målsättningar har du och laget satt upp inför säsongen? Personliga och kollektivt?

-Mina personliga målsättningar är att utvecklas så mycket som det bara är möjligt och genom det etablera mig på ett bra sätt i seniorhockeyn för att på så sätt kunna ta nästa steg i karriären. 

För lagets del finns det bara ett mål vi ska ha i den östra serien och det är att nå Allettan. Vi har ett intressant lag och bra tränare så att ha MÅLET att nå dit tycker jag vi ska ha. Med det sagt är det inget krav vi har på oss eller något som fansen ska ha på oss.

Avslutningsvis, vad vill du skicka med för hälsning till Nyköpingspubliken?

-Jag vill hälsa till er att kom och stötta oss så långt det går i dessa tider. Det kan vara svårt nu under pandemin men när det släpper så vill jag att vi syns på Rosvalla!

Väl mött!