Fredagsläsning: Oscar Skiöld

Under gårdagskvällen träningsspelade Nyköpings Sportklubb för femte gången under försäsongen. Motståndet var Enköping SK som också vann den täta matchen med 3-2, målskyttar i NSK var Albin Ivarsson-Hamberg och Oscar Skiöld. Just Skiöld har vi intervjuat i vår fredagsläsning som är tillbaka efter en veckas uppehåll. God läsning!

 

Du kom in till NSK under fjolårssäsongen efter en tids skada. Hur kände du att komma in till föreningen mitt under pågående säsong?

-Jag känner till Nyköping bra sedan tidigare och har spenderat mycket tid under min uppväxt så det var perfekt att få komma hit efter min rehab. Det var en trygghet för mig att ha släkt och familj i närheten som hjälpte mig. Det gjorde det lättare att komma in i laget också trots att det var mitt i säsongen.

 

Som sagt så hann du vara med en del under fjolårets säsong. Hur summerar du säsongen och vad tar du med dig som du och laget ska bygga vidare på?

-Precis, vi tog oss vidare till playoff och klubben fick en möjlighet att spela om kval uppåt. Nu ställdes ju säsongen in så hade vi tagit oss vidare så hade vi ändå inte fått spela klart men erfarenheten av att vara med när det ska avgöras, vad det är som krävs för att ta sig dit och vad som krävs under dom typerna av matcherna tar vi med oss och delar med oss till dom nya spelarna som anslutit. 

 

Till dig personligen nu, hur beskriver du dig själv för någon som inte har sett dig eller har dålig koll på vem du är på isen?

– Jag är en offensiv spelare i grund och botten som vill skapa situationer framåt och jag påstår att jag har en näsa för målet. Jag jobbar alltid hårt och tävlar alltid för att vinna.

 

Du hade en period där du spelade i USA. Påverkade det din spelstil något?

-Ja lite grann iallafall, tiden i USA gav mig mindre yta och tid med tid eftersom rinkarna är mindre. Det hjälpte mig att gå rakare mot mål och snabbare komma till avslut.

 

NSK har inför årets säsong gjort något av en nybyggnation. Vad gjorde att du ville vara med på den nya resan som påbörjats?

-Jag trivs väldigt bra här i Nyköping och har utvecklats mycket under tiden här så för mig fanns det ingen tvekan om att vara kvar eller lämna, utan jag vill fortsätta på den inslagna vägen.

 

Vad skulle du säga är karaktären på årets lagbygge?

-Vi har hittills tränat på att vara ett lag som jobbar hårt med mycket skridskoåkning, vinner våra närkamper och som skapar energi till varandra (och förhoppningsvis även till publiken när den tillåts) genom att ha mycket avslut och längre anfall där vi vinner puckarna som blir lösa. Jag tycker det är vår identitet och den hockeyn som vi ska sträva efter att spela hela tiden.

 

Försäsongen har verkligen blandat och gett hittills. Matcherna mot Väsby och hemmamatchen mot Enköping innebar 17 insläppta mål. Vad är din bild av vad som behöver förbättras till seriepremiären?

-Vi behöver jobba med förståelsen för vad som krävs av oss som individer och som lag. Vår inställning till match och träning har inte levt upp till vilken identitet vi vill ha. Det ska vi rätta till under processens gång.

 

NSK är tillbaka i den östra serien igen efter ett år i den västra och av tidigare intervjuer att döma så är målet och visionen att nå Allettan. Vad krävs då enligt dig, som har erfarenhet av den östra serien?

-För att ta oss vidare till Allettan från den östra serien behöver vi jobba på att komma ihop som en enhet där vi i gruppen jobbar tillsammans i varje byte. Eftersom det ofta är jämna matcher är ett tight försvarsspel en bra utgångspunkt för att lyckas över tid i serien.

 

Till sist, vad vill du hälsa publiken som kommer besöka Rosvalla (När och hur många vet vi fortfarande inte)?

-Vi vill fortsätta där vi avslutade förra säsongen då vi var ett starkt hemmalag och ert stöd bidrar till att vi blir det. Vi har ett ungt lag med mycket potential som kommer växa under säsongens gång. Tillsammans kan vi nå dit vi vill!

 

Väl mött!