Fredagsläsning: John Moberg-Forslund

När Nyköping Gripen tog steget upp i Hockeyettan anslöt han och gjorde dundersuccé i kvalet upp till Hockeyettan, och när väl laget tagit sig dit fortsatte John Moberg-Forslund sin poängproduktion. Läs här nedan vad som lockade hem honom till NSK och varför han tycker lagbygget är så spännande.

Första säsongen i Hockeyettan vann han den interna poängligan och under den andra säsongen producerades fina 23 poäng (11+12) så det är med fin historia som John återvänder till NSK. Vi kan nästintill utlova underhållning både på och vid sidan av isen under den säsongen från lagets nummer 10.

God läsning!

Hjärtligt välkommen tillbaka till Nyköping önskar vi dig. Hur känns det att vara tillbaka i staden och klubben?

-Tack! Det känns fantastiskt skönt skulle jag säga. Jag trivdes väldigt bra här under åren jag spenderade här i Nyköping och det finns många fina människor här både runt organisationen men även i staden. 

Vad var det som lockade tillbaka dig och som fick dig att skriva på för NSK?

-Jag hade ett år kvar på mitt kontrakt nere i Mörrum men kände hyfsat tidigt att det inte skulle bli någon fortsättning där. Och Nyköping var väl det laget som jag kände låg allra högst upp på listan av tänkbara klubbar, även om vi inte hade någon direkt kontakt i början. Men efter några samtal med Lenny så var det en kebabrulle, utan tomat, med Albin Ivarsson-Hamberg som gjorde att valet kändes glasklart var min framtid skulle spenderas. 

För den som mot förmodan missat vem John Moberg är, vem är han på- och vid sidan av isen?

-På isen skulle jag säga att min styrka ligger i skridskoåkningen och spelet i den offensiva zonen.

Och utanför isen är jag en mammagris som går runt och ler mest. Jag är extremt smart och en kille med fötterna på jorden, men har ibland en dålig självinsikt.

Förra året fick du det inte att stämma som här i Nyköping när du flyttade ner till Blekinge. Vad tror du var anledningen till det och vad har det isåfall lärt dig?

-Nej det stämde inte alls! Jag fick väl en roll jag inte är van vid men den kom jag in i mer och mer succesivt under säsongen. Jag fick spela en del boxplay och startade ofta i defensiv zon vilket gjorde att det blev en del försvarsspel så den delen påstår jag att jag har förbättrat några steg. 

Tyvärr blev det en del tugga knopp (Bänk, vår anm.) men det positiva med det var att jag äntligen lyckades gå upp några kilon i alla fall.

Du kommer tillbaka till Nyköping där det förutom ett nytt namn även är många nya ansikten i truppen. Finns det någon av dom nya killarna som du känner är extra spännande?

-Ja, Isak Dahlin bör folk ha ett extra öga på om man gillar att titta på duktiga hockeyspelare. Och så skulle jag vilja lyfta fram Charlie Björlin, men ska han upp på den listan bör han följa med mig in i gymmet lite oftare.

Som sagt är det mycket nytt i lagbygget inför årets säsong. Vilka förväntningar har du och dom andra i laget på varandra inför säsongen?

-Först måste jag säga att lagbygget känns väldigt spännande. Allt från unga och rejält hungriga spelare, gubbar med långt hår (ni får gissa vem?) poängkungar och fysiska odjur. Jag älskar det!

Vi ska bli ett rent ut sagt hemskt lag att möta för motståndarna, vi ska plocka åt oss vartenda poäng som vi kommer åt!

Innan vi avslutar ska du som alla tidigare intervjugäster få skicka med en hälsning till publiken på Rosvalla eller framför tv:n.

-Jag vill hälsa att ni är mycket viktigare än ni tror och vi är oerhört tacksamma för all form av hjälp och stöd som ni bidrar med till oss, särskilt i dessa tider. 

Förhoppningsvis får och kan vi ses på Rosvalla under vintern och jobba in väldigt många tre-poängare tillsammans. Men tills dess får ni tvätta händerna ordentligt och ta hand om varandra!

 

Väl mött!