Årets kaptener är utsedda!

Genrepet mot Kumla i fredags innebar seger 3-0 för NSK och uppladdningen inför säsongen närmar sig sitt slut. En del i den processen har varit att utse vilka i truppen som förärats med “K” respektive “A” på sina tröjor under säsongen.

Som lagkapten har den 27-årige Christan Axelsson utsetts som i år gör sin tredje säsong i Nyköping. Christian har förutom en stadig poängproduktion, visat upp starka ledaregenskaper vilket gör att han nu utses till lagkapten.

Anfallaren inledde sin hockeykarriär i Vita Hästen som han tillhörde fram till och med säsongen 12/13. Då lämnade han Sverige för spel i USA och i juniorligorna. Efter tre år på andra sidan atlanten återvände Axelsson till Sverige för spel i Kumla HC, i vilka han spelade fram till att Nyköping värvade honom 2018.

Christian Axelsson kommer assisteras under säsongen av tre spelare i form av Albin Ivarsson-Hamberg, Robin Axbom och Daniel Bergqvist. 

Albin Ivarsson-Hamberg har Nyköpings HK som sin moderklubb och har representerat Nyköping och Gnesta i olika perioder under sin karriär. Efter sin juniortid i NHK spelade Albin två raka säsonger i Gnesta men när Gripen HC inledde sin resa uppåt i seriesystemet återvände Ivarsson-Hamberg till Nyköping under säsongen 14/15 (då spelandes i division 4). Sedan dess har den nu 26-åriga forwarden spelat i Nyköping, med en kort sejour i AIK respektive Vita Hästen under 2017/18. Precis som lagkapten Axelsson har Albin visat upp fin poängproduktion men alltid varit en ledare på och vid sidan av isen.

 

Ytterligare en Nyköpingskille kommer bära ett A på sin tröja då backen Robin Axbom fått förtroendet att vara assisterande kapten. Robin försvann tidigt för spel i Västerås juniororganisation men återvände till Nyköping efter en kort tid i som förstaårs senior i Björklöven. Efter tre år i hemstaden flyttade Axbom utomlands till Norge för spel i Stjernen. 2017 flyttade 30-åriga Robin dock tillbaka till Sverige när anrika AIK hörde av sig. Efter vintern 2017/18 gick flyttlasset återigen utomlands, nu till Österrikiska Lustenau. Säsongen som följde återvände backen återigen hem till Nyköping där han spelat, bortsett 7 matcher för Hockeyallsvenska Kristianstad 2019.

 

Den sista kapten som ska leda NSK under säsongen är nyförvärvet Daniel Bergqvist som är född i värmländska Karlstad men hockeyspelandet inleddes i Hammarö HC. J20-hockeyn spelades i Växjö Lakers organisation men innan dess spelade forwarden i Nässjö HC. Efter åren i Växjö Lakers flyttade Bergqvist över atlanten även han där han spelade fyra säsonger i NCAA III. Sista året i New England College var 24-åringen lagkapten vilket indikerar på att Daniel är en naturlig ledare som gillar ansvaret.

 

Under veckan kommer NSK finslipa detaljer för att komma väl förberedda till söndagen premiär mot Segeltorp. Nedsläpp 16.00!

 

Väl mött!