Wed 24 Feb Slut
Hockeylag SEG 4
Hockeylag NSK 5
Wed 24 Feb Slut
Hockeylag STR 4
Hockeylag VHF 6
Fri 26 Feb 19:00
Hockeylag SOL -
Hockeylag STR -
Fri 26 Feb 19:00
Hockeylag NSK -
Hockeylag HIF -
Fri 26 Feb 19:00
Hockeylag WIN -
Hockeylag SEG -

Inför NSK – Hammarby IF

Fredagskväll och ny match av ATG Hockeyettan Östra vår. Nyköping har rest tillbaka till residensstaden med tre poäng från mötet med Segeltorp under onsdagen. Inför kvällens match är faktiskt NSK serieledare med sina tio poäng, en poäng före Strömsbro som ligger på andraplats. Dock har SIF en match mindre spelad.

Nyköping gjorde inte en av sina bättre insatser senast men vad spelar det för roll när man ändå bärgar en trepoängare. Vår glödheta kapten, Christian Axelsson, ledde verkligen sin trupp med två mål och en assist. Utöver Axelsson gjorde Robin Axbom och Isak Dahlin var sitt mål i matchen som slutade 1-4 till gästerna.

På andra orter bjuder Sollentuna in Strömsbro och Segeltorp gästar Wings under kvällen i vårseriens tredje omgång.

 

Matchen i Nyköpings Arenor Rosvalla livesänds som vanligt här med sändningsstart 18.50. Skaffa gärna ett abonnemang på ATG HockeyettanLive för att så samtliga matcher i Hockeyettan och var med och stötta NSK ekonomiskt (Pris: 299kr/månad).

Till matchen saknar tränarna Lenny Eriksson/Antti Koponen långtidsskadade Albin Nordvall.

 

1921 grundades hockeysektionen inom Hammarby IF men som de flesta säkert vet är det fotbollen i “Bajen” som lockar flest åskådare. 2008 försattes HIF i konkurs och istället uppkom Bajen Fans IF som 2013 slutförde en stor del i återtåget genom att återigen kvalificera sig för spel i Hockeyettan. I samband med återkomsten i Hockeyettan ändrade också föreningen namn tillbaka till Hammarby IF Ishockeyförening.

Hemmamatcherna spelas i SDC-hallen som har plats 850 personer. Man har tidigare haft regelbundna gästspel på klassiska Hovet där “Bajendagen” har arrangerats, en dag för fri entré som har lockat tusentals grön-vita supportrar. Under NSK´s debutsäsong i Hockeyettan fick vi äran att gästa just Bajendagen och då kom 3.569 åskådare (veckan efter sattes rekordet för Division 1-hockey i Nyköping då hela 3.621 personer till Rosvalla).

Under årets säsong har laget hackat och man kom på tolfte och sista plats 11 poäng. En seger i onsdags gör dock att man inte ligger på jumboplatsen längre utan man ligger just nu femma. Flest poäng har Joakim Albertsson (9+6) och Daniel Liiv (4+11) gjort eftersom bägge två har gjort 15 stycken. Oscar Walldén har vaktat målet hela 17 matcher med ett snitt på 3.73 insläppta mål per match och en räddningsprocent på 88,7%.