Wed 10 Mar 19:00
Hockeylag VHF -
Hockeylag SOL -

Inför NSK – Strömsbro IF

Det var återigen en svag insats som Nyköping stod för när Hammarby vann fredagens möte med 6-3. Förlusten var NSK´s andra raka vilket innebär att man jagar revansch för att upprätta självförtroendet, hänga på topplagen samt att hålla jagande Segeltorp bakom sig. Viktiga poäng jagas med andra ord.

Foto: Lasse Jansson

Efter dom två senaste förlusterna har nu Nyköping tappat mark mot Strömsbro och Vallentuna som ligger en poäng respektive på samma poäng som NSK, men med en match mindre spelad. Dessutom har Segeltorp börjat att knapra in bakifrån och ligger inför kvällen en poäng bakom NSK på den fjärde och sista kvalplats.

 

Som alltid sänder vi hemmamatcher live här. Sändningen startar 15.50.

 

I hemmalaget saknas Adam Malm.

 

Hos Profilbygget Strömsbro har det hänt mycket under årets säsong. Tränaren Mikael Lindholm har fått lämna sitt uppdrag och in har Christofer Eriksson kommit från Brynäs juniororganisation. Eriksson har sedan tidigare en lång spelarkarriär i SIF och har även assisterat Thomas Engman under hans tid som Huvudtränare.

 

Johan Eriksson som har meriter från SHL och Hockeyallsvenskan har gjort mäktiga 51 poäng (20+31) på dom 30 matcher som han spelat under säsongen. Men trots det är det är det en annan forward som har stulit de flesta och största rubrikerna. För på sina 14 spelade matcher har återvändande Joakim Axman gjort hissnande 20 mål (Totalt 25 poäng).

 

Förutom den poängstarka duon kan vi lägga märke till dels Marcus Lindblom som spenderade 2 år på Rosvalla och som i år har gjort 15 poäng (1+14) på 27 matcher

och så har vi backen Lucas Gustavsson som tillhörde NSK under fjolårssäsongen. Lucas har producerat 10 poäng (1+9) på 21 matcher som han spelat.

 

SIF har faktiskt haft hela fem målvakter i spel med bland annat ett kort gästspel av Södertäljes målvakt Alexander Sahlin. I januari lånade man in Adam Matsson från Brynäs J20-lag och han har vaktat målet i 6 matcher med siffrorna: 2.8 insläppta mål/match – 90,6% räddade skott.