Seger borta mot Väsby

Strömsbro tog en otroligt viktig seger i söndagens bortamatch mot Väsby med 2-5 där man nu placerar sig på en andraplats i tabellen efter 8 spelade matcher.

Viktiga poäng stod på spel när Strömsbro gästade Väsby på bortaplan för första gången på två år. Väsby hade flera chanser att spräcka målnollan inledningsvis och man gjorde det också efter cirka tio minuters spel när Carl Wassenius avslutade nära mål. Strömsbro jagade en kvitteringspuck där man bland annat kom på ett friläge och hade en stolpträff men 1-0 stod sig i paus.

Väsby fortsatte sin press i den andra perioden. Man var nära att utöka ledningen i numerärt överläge och man hade även chansen när det var Strömsbro som hade powerplay, då man kom fri med Adam Matsson inte mindre än två gånger under samma numerära underläge. Men Strömsbro skulle hitta in i målprotokollet till slut. Det var Niclas Svedberg som avlossade en relativt lös puck från sin backplats och den tog på Joakim Axman på vägen in. Kort därefter skulle man även ta ledningen när Viktor Ehn skickade iväg en puck tänkt som en passning men som ändå hittade in bakom Isak Johansson via en Väsbyskridsko. Väsby skulle dock kvittera med knappa tre minuter kvar och vi gick till paus med likaläge inför den tredje perioden.

I den tredje perioden skulle gästerna lägga i en högre växel trots en del press från hemmalaget i grönt. Ledningsmålet kom efter att Nicklas Strid dribblat sig in i offensiv zon och förbi en Väsbyspelare där han sen avslutade snyggt i krysset. Väsby jagade ett kvitteringsmål när det istället var gästerna som skulle öka på sin ledning när Erik Broman och Verners Egle bjöd på ett fint uppspel. Erik Broman var sist på pucken med en backhand och vi hade 2-4 på tavlan. Hemmalaget plockade målvakten men då satte Martin Naenfeldt spiken i kistan när han snodde åt sig pucken och la den i det tomma målet med 22 sekunder kvar av matchen. Adam Matsson gjorde en stabil insats i målet och slutade på 91,67%.

Väsby IK – Strömsbro IF 2-5 (1-0, 1-2, 0-3)
Skott: (6-10, 14-5, 4-8)
Utv: 6-22 (2-2, 4-18, 0-2)

1-0 (10:26) Carl Wassenius (Christian Holmblad)
1-1 (32:59) Joakim Axman (Niclas Svedberg)
1-2 (34:56) Viktor Ehn (Joakim Axman, Nicklas Strid) PP1
2-2 (36:48) Adam Falk (Carl Wassenius, Rasmus Sörgardt)
2-3 (49:45) Nicklas Strid (Sebastian Swing)
2-4 (57:08) Erik Broman (Verners Egle, Viktor Svensson)