Heiskanen storspelade när AIF besegrade Boden

Aleksanteri Heiskanen spikade igen mot Boden.

Dags för den andra matchen i allettan för AIF och det innebar en resa till Boden.

Första rundan blev spelmässigt en svängig historia med massor av utvisningar men Boden gjorde det enda målet efter nära nog nio minuter spelade. Skotten 10-5 till hemmalaget.

I den andra perioden fick AIF chansen i numerärt överläge ett par gånger men det var Boden som var närmast mål genom stolp- och ribbträffar. Efter 10.41 kom så ändå kvitteringen till 1-1 genom Samuel Hou Gustafsson som placerade en fin handledare nere vid ena stolproten. Boden vann skotten med 19-3 och Aleksanteri Heiskanen i målet gjorde ett par riktigt fina räddningar.

AIF fick inleda tredje perioden i numerärt överläge och Marcus Runnkvist satte ledningsmålet 2-1 när han rakade in en retur efter 54 sekunder. Man redde sedan ut ett numerärt underläge strax efter det och Heiskanen fortsatte att spika igen mellan stolparna. AIF drog dock på sig utvisning efter utvisning men man visade upp stora svartgula hjärtan samtidigt som matchens lirare Aleksanteri Heiskanen tog allt.

Boden plockade målvakten med närmare två minuter kvar men AIF redde ut stormen och tog tre blytunga poäng. Skotten 55-10 till hemmalaget men det spelade ingen roll idag då Heiskanen stängde igen.

Oscar Haaraoja efter matchen: – Vi visar upp en gedigen laginsats genom hela matchen och sedan har vi ju en mur längst bak.

AIF studsade alltså tillbaka på bästa sätt sedan matchen mot Piteå och på lördag är det äntligen hemmapremiär när Kalix gästar Lombia. Matchstart klockan 16.