Övertidsseger när Väsby tog andra raka

Det krävdes sudden death för att hitta en vinnare i andra kvalmötet mellan Väsby och Halmstad. Och precis som i lördagens match klev Christian Hägg fram som den stora matchvinnaren när han sprätte in segerpucken till 4-3 sju minuter in i första övertidsperioden.

-0-2 efter 3 minuter. Vi reder ut det. 56 minuter i utvisningar. Vi reder ut det också. Stark laginsats och v i visar bra karaktär och tar andra vinsten i slutspelsserien, säger tränare Jussi Salo.

Om Väsby fick en drömstart i första kvalmatchen blev det raka motsatsen under söndagen i match nummer två. Nu var det gästerna från Halmstad som satte tonen på matchen och som därtill också fick målen med sig.

Ett friläge omsattes i den tredje minuten och en onödigt tagen Väsbyutvisning minuten efter gav underläge med två mål efter ett backskott som smälldes in över axeln på Linus Ryttar.

Resultatet och matchbilden gick ganska hand i hand i en första period där Väsby inte alls stod att känna igen och där Halmstad hittade nycklar för fler chanser än vad de i princip skapade under hela matchen under lördagen.

Väsby och framför allt Dick Axelsson hittade dock en väg in i matchen när reduceringen föll i den tolfte minuten. En riktigt stark prestation signerad Dick som rutinerat höll undan sin bevakare innan han vände om och distinkt slog in reduceringen till 1-2 i det bortre hörnet.

Målet fick Väsby att lyfta sig under andra halvan av perioden där spelet jämnade ut sig och där båda lagen hade sin beskärda delar av mållägen.

Väsbys aningen förbättrade spel under andra halvan av första perioden var inget som laget hade med sig till mittakten. Det var nämligen riktigt ostämt där i princip ingenting fungerade i det offensiva.

Halmstad styrde perioden och fick matchen dit de ville. Halmstadsspelarna lyckades krypa under skinnet på Väsbyspelarna som blev alltmer frustrerade vilket gjorde att man drog på sig utvisningar. Dessutom två matchstraff och det inom loppet av två minuter i slutet av perioden. En var väldigt hårt dömd mot Rasmus Sörgardt medan den på Erik Aterius blev ganska klar med tanke på den olyckliga kollisionen som blev när Erik hamnade fel med tacklingen.

Väsbys spel i numerärt underläge i perioden var dock briljant. Det enda som egentligen fungerade i perioden och faktum var att underlägena även bjöd på två goda offensiva chanser. Nicklas Nousiainen var nämligen fri i det ena och Calle Åsell rev upp ett fint läge i ett annat.

Det goda spelet i numerära underlägena där laget dessutom klarade av en lång stund i spel tre mot fem gav energi till laget. Den energin bar laget med sig in i den sista perioden där Väsbys spel blev betydligt bättre.

Det var inte briljant på något sätt men det gjorde åtminstone så att laget kunde flytta spelet från den egna zonen. En enorm viljeaktion senare av Nicklas Nousiainen, i en omställning, där han i kamp med en försvarare vann den och sedan även med en backhand tryckte in kvitteringen till 2-2. Det gav än mer vind i seglen för Väsbys del.

Och bättre skulle det bli för Väsby. Efter en puck upp på läktaren och utvisning på en Halmstadsspelare visade Väsby upp ett fint spel i numerärt överläge. Carl Wassenius hittade sedan in med en fin instickare till Filip Rydström som parkerad framför målvakten fick klubban på pucken och styrde in 3-2.

Men Väsbyglädjen över ledningsmålet höll inte i sig mer än tre minuter. Ett för svagt försvarsarbete gav Halmstads lagkapten ett fritt läge och i det var han säkerheten själv och vispade in kvitteringen till 3-3.

Det gav en fjärde period och en väldigt oviss sådan där matchen gick in i ett ställningskrig. Väsby visade där upp matchens bästa spel och vågade mest. Det gav till slut en omställning där Dick Axelsson startade den hela. Han hittade fram till Lucas Thorstensson som drev upp pucken och därefter spelade inåt till Christian Hägg som mitt i slottet distinkt sköt in segerpucken till vild glädje från publiken i hallen.

Sammanfattningsvis så får Väsby vara väldigt glada över segern eftersom Halmstad hade greppet om större delen av matchen. Väsby visade dock upp en fin karaktär som lyckades hämta ikapp ett tidigt underläge och kan ta med sig det, ett väldigt bra boxplay samt sedan det goda spelet i övertidsperioden som slutligen gav laget segern.

Av många idogt kämpande spelare var backen Daniel Carlqvist matchens främsta. En gigant i egen zon och som hade stor del i att Väsby lyckades hålla undan i det prekära läget som Väsby satte sig när laget spelade tre mot fem under lång stund i slutet av den andra perioden. Tre grisar således till Daniel!

Två grisar ges till backen Fredrik Stridlund som likt som backkollega ovan spelade oerhört bra i den egna zonen. Gick vinnande ur i princip varje batalj och såg till att städa undan riktigt bra i den egna zonen.

Sista grisen ges till Dick Axelsson som idag gjorde stor skillnad i det offensiva spelet. Gjorde ett eget riktigt vackert mål samt låg bakom två andra varav det sista som blev det helt avgörandet målet.

Nu vänder matchserien ner till Halland med match nummer tre på onsdag och då måste Väsby upp till en betydligt högre nivå för idag var det mycket som kan bli betydligt bättre.