fre 13 mar Slut
Hockeylag MAR 1
Hockeylag TRA 0
lör 14 mar 16:00
Hockeylag MAR -
Hockeylag TRA -

Carl Björnfot tar steget till A-laget.

Den snart 19-årige backen har spelat i Piteå Hockey sedan sexårsåldern. I höstas gjorde han sina första matcher med A-laget och belönas med A-lagskontrakt.

-Mitt första år som junior hade vi två juniorlag, året efter spelade vi i distriktserien före jul och i J18-Elit efter jul. De senaste två åren har vi tagit stora steg på juniorsidan och vi har tävlat riktigt hårt på både träning och match. Det har varit väldigt utvecklande för mig att få spela och träna på hög nivå och få stort förtroende, säger Carl Björnfot om sin resa under junior-åren.

Carl Björnfot har blivit lite av en publikfavorit på LF Arena den senaste säsongen där han har kombinerat ett tryggt spel med puck med ett rejält och fysiskt försvarsspel.

-Jag försöker spela med hög press och ligga nära mina motståndare. När tillfälle ges följer jag gärna med upp i anfallet. Det ska bli en härlig utmaning att ta mitt spel från juniorhockeyn upp till HockeyEttan. I år är jag med från början när säsongen startar vilket är en bra sporre för mig. Jag ska fortsätta spela mitt spel, tempot är kanske något högre men framför allt är spelet lite mer strukturerat i HockeyEttan än i juniorserierna, säger Björnfot till piteahockey.se.

Carl Björnfot spelade inte TV-pucken men var redan året efter en bärande försvarspjäs i J18-Elit.

-Min stora utveckling kom egentligen efter TV-pucken var färdigspelad. Jag växte rent fysiskt ganska mycket och även som människa och som hockeyspelare, säger Björnfot.

Att Björnfot har vuxit är ett faktum. Den 194 cm långe backen gjorde debut hemma mot Boden i höstas – en debut som gav mersmak bland supportar, lagkamrater och ledare. Björnfot har skrivit ett avtal med Piteå Hockey som sträcker sig till och med säsongen 2021-2022 och väntas under de närmaste åren växa in till en av föreningens kvalitativa backpjäser.