sön 26 jan Slut
Hockeylag VBK 3
Hockeylag VSB 7
sön 26 jan Slut
Hockeylag HHC 1
Hockeylag BOD 4
sön 26 jan Slut
Hockeylag OIK 3
Hockeylag KIR 0
sön 26 jan Slut
Hockeylag LIN 5
Hockeylag PIT 4
sön 26 jan Slut
Hockeylag BHF 5
Hockeylag TEG 1
tis 28 jan Slut
Hockeylag TEG 5
Hockeylag KIR 4
ons 29 jan 19:00
Hockeylag BHF -
Hockeylag LIN -
ons 29 jan 19:00
Hockeylag PIT -
Hockeylag BOD -
ons 29 jan 19:00
Hockeylag VSB -
Hockeylag OIK -
ons 29 jan 19:00
Hockeylag VBK -
Hockeylag HHC -
fre 31 jan 19:00
Hockeylag LIN -
Hockeylag OIK -
fre 31 jan 19:00
Hockeylag HHC -
Hockeylag BHF -
lör 01 feb 16:00
Hockeylag PIT -
Hockeylag TEG -
lör 01 feb 16:00
Hockeylag BOD -
Hockeylag VBK -
lör 01 feb 16:00
Hockeylag KIR -
Hockeylag VSB -
sön 02 feb 14:00
Hockeylag KIR -
Hockeylag VBK -
sön 02 feb 16:00
Hockeylag BOD -
Hockeylag VSB -
ons 05 feb 19:00
Hockeylag TEG -
Hockeylag OIK -
ons 05 feb 19:00
Hockeylag PIT -
Hockeylag HHC -
ons 05 feb 19:00
Hockeylag VBK -
Hockeylag BHF -
ons 05 feb 19:00
Hockeylag VSB -
Hockeylag LIN -

Väsby Hockey tar pulsen på Tyresö-Hanviken Hockey

Det har blivit till en liten tradition att redaktionen för hemsidan under sommaren tar pulsen på lagen i Hockeyettan Östra. Först ut inför säsongen 2019/2010 är Tyresö-Hanviken Hockey som via nya tränare Mikael Erdtman berättar följande om sitt lag och även lite annat smått och gott kring Hockeyettan.

 

Hej Mikael Erdtman, ny tränare för Hanviken-Tyresö. Hur är läget med dig så här mitt i sommaren och hur ser sommarplanerna ut?

Hej KrilleH, Med mig är det bra, sommaren är min mest hektiska period i yrkeslivet så jag vet att jag lever! Det blir två veckor semester innan vi drar igång första veckan i augusti.

Det här blir din första säsong i klubben men det är ett lag som du följt ganska noga under de senaste åren. Vad gjorde att du valde att hoppa upp på Hanviken-tåget i år?

Flera olika orsaker, hade ett oerhört inspirerande år ifjol i Värmdö där vi jobbade med små medel men med motiverade spelare. Har alltid gillat energin som THH har haft då man stått i andra båset mot dem och när frågan samt arbetsbeskrivningen var på plats så var det ett givet val även om det är på fel sidan stan.

Eftersom du såg många av lagets matcher den gångna säsongen så har du nog en rätt klar bild över varför laget degraderades. På vilka områden tycker du framförallt att förbättringspotential finns?

Det tar vi internt men jag kan säga såpass mycket att med deras trupp ifjol borde dem haft några fler lag bakom sig, definitivt! Försvarsspelet samt boxplay skall förändras samt inställningen till det.

Sent omsider fick föreningen Hockeyettan platsen efter att Pantern dragit sig ur spel i Hockeyettan. Hur har det påverkat arbetet med rekryteringar för er del?

Här har Mats Börjel gjort ett grymt jobb som har kvar de spelare vi vill ha kvar samt fyllt på med spelare som i grund är HE spelare. Som du vet så jobbat THH med andra värderingar än ersättningar så vi har inte känt av bakvattnet så mycket men det har varit en påfrestande tid för samtliga inblandade.

Hur många platser har ni kvar att fylla innan ni är klar inför seriestarten?

Vi kommer gå på is med 3 målvakter och 25-27 utespelare så det kommer att bli tuff konkurrens från start. 1 Mv saknas sedan kanske det dyker upp någon ytterligare joker bland utespelarna.

Hur har ert försäsongsupplägg sett ut och vad har varit fokus under träningarna? När startar ni upp efter sommarledigheten, när är första ispasset och när spelar ni första träningsmatchen?

Vi har kört tre gånger i veckan till midsommar och i juli går grabbarna upp till fem gånger i veckan med fokus på hjärta/lunga.

Den 5 augusti drar vi igång på is och vi kör sju träningsmatcher innan serien.

Hockeyettan Östra innehåller två nya lag jämfört mot tidigare i form av nykomlingarna Strömsbro samt Wings HC, Arlanda. Vad tror du om serien i år, tror du det blir tuffa kamper om de fem platserna som går till Allettan?

Kul med nytt blod även om Wings kan betraktas som nygamla. Strömsbro har jag inte sett spela men de har producerat spelare sedan urminnes tider så det blir en utmaning, tycker även det behövs ett HE lag i den regionen. Jag tror att de första fyra är relativt klara sedan så blir det en strid på kniven mellan fyra lag där förhoppningsvis THH är ett av de fyra lagen. Placering 1-4 bör Hudik, Huddinge, Visby och Väsby klara. De har också en större spelarbudget än många andra.

Har du någon koll på de andra motståndarna i serien och vilka fem lag tror du ståtar högst upp i tabellen när grundserien ska summeras? Tror du att det finns någon ”outsider” som man kanske inte på förhand räknar med men som du tror kan ställa till det för de ”topptippade” lagen i vår serie?

Outsider för topp 4 ser jag inget lag även om VBK ser intressanta ut, vill se THH som en outsider då vi var och vände i tvåan om än i några månader bara.

Väsby är ett av tolv lag ni kommer att möta under grundserien. Det är ju ett lag som du även sett många gånger under fjolårssäsongen. Vad tror du om våra chanser i år?

Väsby känns som att man kan dom utan och innan, vi vet hur vi skall spela mot dom så Era leading stars tröttnar. Tror Väsby är topp fyra med råge men ni tar få poäng mot THH, om du vågar dig till Tyresö så bjuder jag på entrén...     

Vilket eller vilka lag i vår serie tycker du det är skönast att vinna mot. Motivera även gärna varför.

Skönast att slå är Visby då dom har flest åskådare i hallen!

Det har ju pratats om att banta ner lagen i Hockeyettan från dagens fyrtiosex till endast trettiosex. Vad tycker du om det resonemanget?

Det skulle jag kunna ha en lång utläggning om samt även nyttan av superelit. Jag tycker det är bra att banta serien men förbundet måste värdera sin högsta serie och ge klubbarna förutsättningar och då menar jag inte pengar till löner!

Något annat nytt är ju att endast ett lag från Hockeyettan flyttas upp till Allsvenskan men å andra sidan är ett lag garanterade möjligheten att spela där. Vad känner du kring det?

Lite synd, jag tycker man skall förtjäna platsen via kval, likaså som vi åkte ur ifjol, då var vi ett Div 2 lag spelmässigt. Hoppas alltid dock att lagen underifrån etablerar sig så bredden blir bredare för hockeyns skull.

Slutligen, varför kommer Hanviken-Tyresö inte vara inblandade i bottenstriden och vad kommer framförallt att känneteckna dina spelare säsongen 2019/2020?

THH kommer att bli ett lag som är svåra att slå och göra mål på, hårt arbetande med en del vassa spetsspelare framåt som kommer att ha tydliga roller. Vi åkte mycket skridskor ifjol men kommer åka än mer i år, det vet killarna som alla kör hjärta/lunga nu på semestern!

// Mikael Erdtman – tränare Tyresö-Hanviken Hockey