Sandberg stängde

I onsdags så vann Bois lite överraskande mot det allsvenska topplaget Karlskoga med 2-1 efter straffar. Stor del i segern hade Tobias Sandberg som alltså bara släppte in ett mål på 65 minuters spel samt endast en av fyra straffar i straffläggningen.

Seger mot Karlskoga och du gjorde en väldigt bra insats med bara ett insläppt mål!

Ja men det kändes bra idag, det var kul att spela. I första var dom väl det bättre laget och hade en del lägen, men från en bit in i andra så tar vi över och gör välförtjänt 1-1.  Sedan är det en jämn match så det är en bra värdemätare för oss.

I din första match för säsongen, mot Skövde, så blev den en hel del returer från dig, men nu så sög du in allt kändes det som.

Jo jag håller med. Men det var första matchen också, man är inte riktigt inställd på vinklar och skott, det tar ett tag att hitta. Men idag gick det bättre, jag hittade stolparna och ytorna och såg puckarna och då fastnar dom på en, så det kändes att man fått en match på sig att komma igång.

Du hade en del att göra i första perioden…

Jo de hade ju tre powerplay också i första och det hjälper ju dom lite. Men jag har nästan hellre det så än står sysslolös första femton och får två skott, då är det bättre att få 10-12 skott på sig, så det var roligt.

Laget gör annars en bra insats tycker jag, tight försvarsspel och vasst anfallsspel.

Jag håller med, som du säger gör vi det bra. Det är i och för sig ett nytt lag i år men jag tycker att vi är ett klart bättre lag redan nu än vad vi var förra året. Vi kommer närma Karlskoga, har minst lika mycket målchanser som dom. Vi spelar bra över hela banan, tar kloka beslut, tappar inte pucken i fel lägen, då ser det bra ut.

Det ser ut som att ni redan hittat lite linjer i spelet också.

Ja vi har tränat mycket på det, hur vi vill komma i spelvändningar och bågar och så där och det känns som att det stämmer rätt bra redan även om det finns en hel del att träna på fortfarande, vi är väl på tredje träningsveckan än bara.

Nu har ni fått en bra start på träningsmatchandet, vad betyder det?

Självförtroende givetvis, förra säsongen vann vi en träningsmatch av alla, nu har vi redan två segrar och spelet funkar, vi ser att vi skapar målchanser och håller tätt bakåt, så det är klart att det ger självförtroende.

Sedan tycker jag att jag ser väldigt mycket spelglädje också!

Det känns som att alla vill vara delaktiga och ta laget framåt och då blir det bra resultat också!

Ta en kille som Jesper Lindén som jag tyckte var rolig att se idag, han gick flera dueller mot deras jätte och blev ordentligt tilltufsad men reste sig varje gång och kämpade och vann puck.

Ja han vann mycket puck och gav aldrig upp och det ger energi både till laget och till mig och det är ju grymt viktigt.

 

Av Krister Holm

Foto Anna Engström