Sun 17 Jan Slut
Hockeylag PIT 3
Hockeylag FOR 2
Sun 17 Jan Slut
Hockeylag ÖST 4
Hockeylag ENK 3
Sun 17 Jan Slut
Hockeylag HHC 7
Hockeylag HANV 2
Wed 20 Jan 19:00
Hockeylag THO -
Hockeylag KAL -
Wed 20 Jan 19:00
Hockeylag BOR -
Hockeylag ÖST -
Wed 20 Jan 19:00
Hockeylag FOR -
Hockeylag HHC -

HHC fortsätter på vinnarspåret

För andra gången den här säsongen – och med totalt sex mål så här långt – blev Alfta-sonen #26 Mathias Hellgren tvåmålsskytt och något av en matchhjälte när HHC fortsatte på vinnarspåret med en bortaseger mot Enköping på fredagskvällen.

HHC:s övriga mål gjordes av #66 Joel Källström Englund (1-1) och #40 Markus Kinisjärvi (1-2) och som gör Hellgren sällskap på segerbilden här ovan efter en match som slutade 2-4 (1-1, 0-1, 1-2).

Mathias Hellgren har verkligen haft en äventyrlig och händelserik start i sin nya klubb där han i sin första hemmamatch blev illa skuren i huvudet av en skridskoskena bara för att i nästa hemmamatch förlora båda framtänderna. Dessutom har han gjort mål i fyra matcher och säkrade nu HHC-segern med ett direktskott i power play-spel 5 mot 3 fram till 2-4, ett mål som hemmalaget aldrig hämtade sig ifrån.

– I dag började vi riktigt bra, den bästa matchöppningen hittills. Vi släppte pucken bra och första 10-12 minuterna var vi heta, men så kommer det ett felpass och vi blir straffade direkt med deras 1-0, tyckte Per Ljusteräng.

– Jag tycker också att andra perioden var helt okej trots att vi inte fick utdelning och ser man över hela matchen så var vi det bättre laget, menade HHC-tränaren, som också såg förbättringar i power play trots att HHC inte gjorde mål i två raka numerära överlägen i början av andra perioden.

– Det är så små marginaler mellan en säker passning utan risker och en passning som kan leda till skott. Men det kommer, vi blir bättre för varje match och det kommer förstås också att behövas när det blir tätare matcher, sammanfattade Per Ljusteräng.

Trots den fina starten hamnade HHC i underläge när Dennis Näslund gjorde 1-0 efter 6.22 i första perioden. Och det kändes förstås viktigt att HHC kunde kvittera innan första perioden var över. Joel Källström Englund höll sig framme och drog in en backhand när han fick en gratischans framför Enköpings-kassen.

Andra perioden började alltså med två raka numerära överlägen för HHC utan utdelning innan Markus Kinisjärvi kunde göra säsongens första mål med 1-2 (12.16) när han stötte in passningen från #29 Jesper Wiberg.

Innan perioden var över såg HHC till att hålla tätt i ett numerärt underläge där Enköping inte kunde låsa upp HHC-boxen och perioden avslutades med ett friläge för #20 Henrik Marklund, men skottet träffade stolpen.

HHC fick sedan en fin start i den tredje perioden när Mathias Hellgren kunde styra in skottet från #18 Erik Flood redan efter 1.23.

HHC åkte sedan på två raka utvisningar och i den andra kunde Ludvig Wallin göra 2-3 och Enköping såg med ens betydligt hungrigare ut.

Men hemmalaget drog istället på sig två utvisningar som innebar att HHC fick spela 5 mot 3 och då kunde Mathias Hellgren stänga matchen med 2-4 (13.27) efter passning från Flood och sedan hade HHC inga problem med att spela av matchen och åka hem med tre nya poäng.

För HHC väntar nu närmast hemmamatch kommande onsdag mot Arlanda Wings.

Skribent: Lars Gösta Larsson