KRIF – BHC 4-1

Borås inledde det tuffa bortamötet mot KRIF väldigt bra och man tog ledning med 1-0. Men fler mål blev det tyvärr inte för boråsarna denna afton. Man skapade många chanser, men lägena resulterade inte i fler mål. Borås bjöd ändå upp till en tuff och hård kamp, trots många bortfall i sjukdomar och skador. Borås höll även tätt i samtliga box play, där en 5-mintare var med i bilden. Dock är det precis som att luften går ur när Borås släpper in ett mål i power play, när man jagade kvittering i den tredje perioden.

– Vi gör en bra match, men våra lägen sitter inte. Vi har inte marginalera med oss. Ikväll var vi oerhört bra i box play, något som vi pratat om sedan den senaste matchen. Vi klarar bland annat av en 5-minuters utvisning och håller tätt resterande box play. Vi drabbas dock av alldeles för många utvisningar. Det är hårt och slitsamt att spela så mycket box play som vi gjort det senaste. Med tanke på de förutsättningarna vi hade inför kvällens match, med tunt på folk, där många är skadade och sjuka, så gör vi en bra match. Vi orkade ändå prestera i tre perioder och vara ett tufft motstånd för KRIF. I fortsättningen ska vi jobba på att förvalta våra lägen och sätta våra chanser, de finns där, det är bara den sista biten som ska på plats också, säger Petri Mylläri efter matchen.

Matchfakta

Slutresultat: 4-1 (2-1, 0-0, 2-0)
Skott på mål: 39-28
Utvisningsminuter Borås: 35 (5 x 2 min, 1 x 5 min, 1 x 20 min)
Utvisningsminuter KRIF: 12 (6 x 2 min)
Domare: Morgan Claesson
Pubilksiffra: 652

Målskyttar och assister:

Första perioden:
08:48 0-1 Henrik Eriksson (William Nordström)

Andra perioden:
Inga mål av Borås den andra perioden.

Tredje perioden:
Inga mål av Borås den tredje perioden.

Nu behöver BHC verkligen ert stöd! Tveka inte att komma till Lejonkulan nu på onsdag kl. 19:00 när Tranås står för motsåndet! Varmt välkomna!