Förlust mot ESK i OT

Kommentar från C #17Marcus Andersson efter förlust på OT.

Ni förlorar matchen mot Enköping ikväll, vad var det som gick fel?
Jättetung förlust såklart. Tycker egentligen vi gör en rätt bra match rakt igenom. Vi får ett tidigt underläge och tvingas jaga hela matchen, så det gör det lite lättare för dem att spela väldigt enkelt. Samtidigt storspelar deras målvakt igen.
Men det är också sjukt starkt att vi kommer tillbaka. En extremt viktig poäng för oss. Riktigt imponerad av alla i laget över den upphämtningen.
Vi pratade inför matchen om viktiga nycklar och hetaste spelaren, Varför blev det inte som du beskrev inför matchen?
Underläge efter 16 sekunder gör att de hamnar i förarsätet direkt. Direkt efter 1-1 gör de ett snabbt ledningsmål igen. Det blir jobbigt för oss att hela tiden behöver jaga, och där tappar vi nog lite flyt.
Hur ser du på din egen insats ikväll? Laget i sin helhet?
Sliter så hårt jag bara kan och försöker visa vägen. Säger samma sak om laget. Vi kämpar och sliter men tyvärr räcker det ju inte.
Hur tycker du det gick i spelet ”Special teams”?
Nä, absolut inte bra nog. Vi sliter hårt och får med oss många utvisningar, men vi som spelar powerplay måste ju bara sätta pucken. Där måste vi vara självkritiska. Skapar många bra skottlägen men är det inte deras målvakt så är det ett benskydd som är ivägen. Tyvärr.

Nu blickar vi framåt och det är ny match på söndag hemma mot ”Spöket” Hammarby. Hur är känslan och vad blir det för fokus till den matchen? Uppladdning inför den matchen?

 

Ja, vi ser såklart framåt nu med en bra känsla i laget ändå. Hammarby är ett bra lag så det gäller att vi trycker gasen i botten direkt. Vi vet hur viktiga poäng som står på spel. Hoppas att många kommer och stöttar oss.

Ska vi våga tro på en Allettan plats?
Helt säker på att vi kommer greja det här tillsammans.