Vallentuna tappade ledning

Första perioden fick återigen se att offensivt Vallentuna som tar ledningen efter endast 1.27 spelad av matchen genom Gustav Jansson som får ostört mitt på central linjen pricka in 1-0 och en pang start. Som tidigare har det blivit en direkt press från motståndarna och kvittering kom och ledningsmålet lät inte vänta på sig men Vallentuna hade bestämt sig idag och kvitteringen kom i PP då Tobias Ericsson för andra matchen i rad dundrade in ett perfekt placerat slag skott till 2-2, periodpaus.
Och ut i andra kommer Vallentuna taggade och fortsätter sin fina hockey som man verkligen besitter när allt sitter där det ska och Jacob Lundin trycker påpassligt in 3-2 pucken framför Piteås duktiga målvakt John Westermark på en skott passning a la  fjösare av Niklas Lindholm Schmidt som letade sig fram. Marcus Andersson fick öppen kasse i PP 5 mot 3 och 4-2 var ett faktum och helt rättvist fram till dess, då stod klockan på 7.15. Nu tänkte Piteå om och gick hårt på sina gubbar och flyttade fram sina positioner och innan pausvilan ljöd hade man reducerat till 3-4 och då kom pausvila.
Nu var frågan om Vallentuna skulle hålla emot Piteå som kampade hårt på varje puck i inledningen av tredje eller om Vallentuna skulle mäkta med att utöka ledningen men så kommer klockan till ödesdigra matchminut 8 och Piteå gör 4-4 i PP och 10 sekunder efter nedsläpp gör man 4-5 och vändningen var att faktum och efter 14.29 så utökar man till 4-6 och Vallentunas krigare såg slagna ut ännu en gång men man ger inte upp i Vallentuna dressen utan försöker med hårt spel få hål ännu en gång på Westermark och Marcus Andersson sliter hårt med sin femma och gör sitt andra mål denna eftermiddag med ett mäktigt dragskott rätt upp i krysset och klockan stod på 19.13 och tid fanns att få till en kvittering men Piteå fredar sig och håller ihop det matchen ut.
Vallentuna visade verkligen att man har kvalite och spets när allt stämmer och idag förlorade man just med flaggan högt i topp och det skall hela laget all kredd för och Piteå givetvis till segern också. Idag söndag kommer Tegs SK på besök och Vallentuna kommer att ta poäng om man fortsätter på det sätt som man spelade igår.