Carlén och Stenvall klara för Piteå

Ludvig Stenvall plockas in från allsvenska Björklöven och William Carlén förlänger med moderklubben.

Stenvall får återstifta bekantskapen med en av sina tidigare juniortränare från Skellefteåtiden, Andreas Karlsson, som kommer att träna Piteå Hockey i höst:

– En bra tränare som pratar mycket. Han är rak och tydlig, säger Ludvig till Piteå Tidningen.

Stenvall beskrivs som en spelskicklig back som med sin högerfattning kommer att kunna bidra både i spelet med och utan puck.

Johan Wikberg, som sitter i Piteå Hockeys tävlingskommitté, säger följande till Piteå Tidningen:

– Nu ser vi positivt kring kommande säsongs lagbygge. Vi är förstås jättenöjda med att Ludvig valde att spela med oss. Att Magnus Isaksson förlängde sitt kontrakt har gjort det betydligt enklare för oss att bygga truppen.

Förutom Johan Wikberg består tävlingskommittén av sportchefen Jonatan Glader, Torbjörn Lindberg och Patrik Jonsson.

William Carlén är ett bekant ansikte för Piteåpubliken. Den storvuxne backen är ursprungligen från Altersbruk och har förutom spel i PHC hunnit med juniorspel med Luleå samt seniorspel med Hammarby, Sollentuna, Asplöven och Kalix. Kontraktet är skrivet på två år.

Sportchef Jonatan Glader är nöjd med att truppen börjar ta form:

– Vi brukar vara klara med truppen så här års men av ganska förklarliga skäl är vi något senare ute den här säsongen. Det ser i alla fall ljust ut nu och i dagarna räknar vi med att kunna släppa fler nyförvärv, säger Glader till piteahockey.se.

Läs mer på PT.se