Fredagshockey i LF Arena 

Ett revanschsuget Piteå Hockey kliver ikväll ut på isen i mötet mot Örnsköldsvik i hopp om att komma tillbaka efter förlusten senast och få med sig tre poäng.

 

Piteå Hockey var inställda på en lagfotografering under onsdagen och planerade att gå på is efter det. Men på grund av nya allmänna råd i länet kunde inte fotograferingen genomföras och därav skedde det ändringar i lagets schema. Veckans upplägg var därför anpassat för att få in både behövlig aktivitet men även nödvändig vila.

 

– Vi försöker få till fysträningar med hög kvalité och denna veckan planerade vi ett sådant pass under måndagen. Därför klev vi inte på is förrän i onsdags då spelarna även behövde en vilodag som var mest lämplig att ha under tisdagen, säger Jonatan Glader, klubb- och sportchef för Piteå Hockey.

 

Förra veckan åkte tabelltvåan Piteå Hockey på en förlust borta mot Teg. Efter det har det varit en ovanlig vecka för laget och deras fokus har legat på att återhämta sig och komma tillbaka till en nivå som de tidigare har presterat på.

 

– Ser man till förra matchen är vi missnöjda och besvikna att vi inte kom upp i nivå. Vi var inte förberedda på ett sätt som vi kunde och skulle ha varit. Laget måste bli bättre på att kommunicera med varandra över hela banan, i alla delar av spelet, i 60 minuter, säger Jonatan Glader.

 

Senaste matchen Piteå Hockey mötte Örnsköldsvik vann Piteborna med 5-2 och inför kvällens match hoppats laget att med en snabb skridskoåkning, skickligt puckarbete och med få utvisningar, inta isen på ungefär samma sätt som förra mötet mot Övik. Men även som lag ta revansch efter en bitter förlust borta i Umeå.

 

– Vi är oerhört revanschsugna efter resultatet borta mot Teg i söndags och vi måste komma ut hungriga, redo och se till att komma upp i den nivån som vi vet att laget kan spela på. Vi vet att vi kan göra mål, säger William Carlén.

/My Bjälhammar, Piteahockey.se