Sat 06 Mar Period 1
Hockeylag FOR 1
Hockeylag THO 0
Sat 06 Mar Period 1
Hockeylag ENK 1
Hockeylag BOD 1
Sat 06 Mar Period 1
Hockeylag HANV 0
Hockeylag ÖST 2
Sun 07 Mar 15:00
Hockeylag BOR -
Hockeylag THO -
Sun 07 Mar 15:00
Hockeylag HANV -
Hockeylag BOD -
Sun 07 Mar 15:00
Hockeylag ENK -
Hockeylag ÖST -

Ordförande har ordet, Piteå HC

Piteå, november 2020

De som häromdagen lästa PT på webben eller i pappersversionen kan med anledning av Folkspels utskick till media får intrycket av att PHC fått 480.000:– i extra utdelning från Folkspel. Så är inte fallet. PHC har genom idogt och framgångsrikt arbete lyckats bra med försäljning av Folkspels produkter och vi har löpande under åren fått vår utlovande provision som redan är beaktad i vår budget för verksamhetensåret. Med andra ord har inga extra intäkter ramlat in på föreningens konto.

Utvecklingen av Covid 19 påverkar hela samhället och därmed även idrotten. Fram till och med årsskiftet får endast vårt A-lag spela matcher tack vare att det i Hockeyettan finns spelare och ledare som yrkesmässigt har ishockey som sin årliga inkomst. Hade så inte varit fallet skulle även Hockeyettan pausat sina matcher och inga träningar på is skulle kunna genomföras. Konsekvensen av detta blir att träningsgruppen inom vårt A-lag blir större än normalt och i dessa osäkra tider har vi sett föreningar som, på grund av sjukdom, inte kan ställa upp med fulla lag vid seriematcher i förbundsserierna. Vår sportchef får många erbjudanden om spelare som är tillgängliga och i stort sett gratis men vi väljer att spela vidare med den grupp som framgångsrikt startat årets säsong och med spelare som vi tidigare tagit in som ersättare för förkylda och skadade spelare. Ingen spelar eller tränar innan förkylningssymtom utretts i enlighet med gällande regelverk. Av erfarenhet vet vi att förkylningar och skador under hösten brukar få stor inverkan på vilka spelare som finns tillgängliga för spel.

Våra juniorlag får inte träna på is utom de spelare som går vårt lokala hockeygymnasium.
Det innebär att dessa varje vecka får ett antal isträningar på dagtid och utöver detta får träningarna koncentreras på individuell träning. Många av våra juniorspelare går LIU och kan därför genomföra viss träning på is inom skolans verksamhet.

Våra ungdomar fortsätter att träna på ett sätt som anpassats efter gällande rekommendationer. Inga matcher kommer att genomföras före årsskiftet.

Vad som kommer att hända efter årsskiftet med junior- och ungdomsmatcher återstår att se.
Här får vi nog vara beredda på att regelverket för resterande seriespel kan komma att förändras i alla våra serier. Vi kan bara följa utvecklingen så att vi på ett säkert sätt kan genomföra årets säsong.

Årets säsong kommer att slutföras under tuffa ekonomiska villkor för många föreningar. I slutet av denna månad kommer beskedet om vilket statligt stöd som kommer att tilldelas föreningarna via Riksidrottsförbundet och Hockeyettan. Många föreningars slutförande av året seriespel kommer att vara beroende av vilket stöd som kommer från RF och om kommunalt stöd till föreningslivet utgår. Under detta år utgår inget extra stöd från Piteå kommun och nästa år tycks kommunen budgetera ett stöd till föreningarna som är lågt i förhållande till exempelvis Luleås.

Med hjälp av alla våra anställda och ideella ledare samt genom våra sponsorer har vi goda förhoppningar om att kunna slutföra innevarande säsong på ett framgångsrikt sätt.

För Piteå Hockeys styrelse,
Kjell-Anders Johansson                               Ove Marklund
Ordförande                                                   Vice ordförande