Ny bekanskap kommer på besök till LF Arena

Efter en inledning som delvis präglats av framflyttade matcher lyckades PHC få med sig tre poäng borta mot tabellettan Östersund och ställs nu på söndag mot ett lag som de inte mött tidigare under säsongen. 

Det har varit en tillsynes tuff start för Piteå hockey under början av AllEttan-norra där många matcher tvingats flyttas fram och Piteå har fått med sig tio poäng på sexspelade matcher. Den andra 3-poängaren kom i senaste omgången

Efter vinsten klättrade PHC upp på en femteplats och tar på söndagen emot Enköping på hemmaplan. Ett nytt och delvis okänt lag för norrbottningarna där som endast liggen en poäng bakom Piteå.

– Det är kul att få möta lite nya lag även om det blir lite annorlunda. Men vi kan inte lägga så mycket fokus på motståndarna. Utan vi får lägga fokus på vårt eget, säger Piteå Hockeys huvudtränare Andreas Karlsson.

Med en vilodag under torsdagen klev laget på is igen under fredagen och lördagsförmiddagen för att ladda om batterierna inför söndagens möte i hopp om att komma upp till den nivån som de visade borta mot Östersund.

– Det gäller att vi nollställer och kommer tillbaka till de bitarna som vi gjorde bra i onsdags. Hela laget gjorde det hårda jobbet och slet för varandra hela tiden och det är viktigt att vi tar med oss det till matchen mot Enköping på söndag, fortsätter Karlsson.

Efter en tung förlust i senaste hemmamatchen, mot Hanviken, var piteborna besvikna och behövde en trepoängare för att ta sig över tabellsträcket och komma tillbaka till ett spel som de tidigare stundtals visat upp.

– Vi var inte nöjda med matchen mot Hanviken så det gällde att bevisa för oss själva att vi kan komma upp till en nivå vi vet att vi kan prestera på och som vi gjorde i onsdags. Det är det hårda jobbet som är viktigt och det tar med oss till matcherna framöver. Det gäller att komma ut varenda dag, träning som match, och komma upp i prestation.  Vi behöver göra det varje dag och inte bara ibland, säger Karlsson.

My Bjälhammar.