Efter vinsten – Nils Lundkvist skänker prispengar till moderklubben Piteå HC

Tre Kronor värmer upp inför VM och igår spelades den första matchen mot Norge i Nordic Cup. Nils Lundkvist var bäst på isen och utsågs till matchens lirare samt mottagare av Hejapriset som delades ut i samarbete med Svenska Ishockeyförbundets huvudsponsor Svenska Spel. Prispengarna från Hejapriset har Lundkvist valt att ge till Piteå HC. – Det känns självklart att välja Piteå HC, min moderklubb, säger backtalangen Nils Lundkvist.

Under Tre Kronors matcher i Nordic Cup i Malmö får matchens lirare motta Hejapriset som delas ut i samarbete med Svenska Spel, Svenska Ishockeyförbundets huvudsponsor. Tre Kronors första match mot Norge i Nordic Cup slutade 5–2 till Sverige och Nils Lundkvist som visade fin form och bland annat låg bakom 2–1 målet utsågs till matchens lirare. Därmed fick han även ta emot Hejapriset som innebär 5 000 kronor att skänka till valfri svensk ishockeyförening.

– Klubben har varit och är fortfarande otroligt viktig för mig, utan Piteå HC hade jag inte varit den spelare jag är idag, säger Nils Lundkvist, som nyligen fick motta Salming Trophy som bästa svenskfödda back i SHL.

Piteå HC är mycket stolta över sin Nils Lundkvist.

– Jamen så roligt. Nils är inte bara en otroligt duktig hockeyspelare, han är också en fin förebild med en väldigt härlig och positiv personlighet. Vi ska precis köpa in nya tränings- och matchtröjor till vår ungdomsverksamhet, nu kan vi beställa några extra. Stort tack Nils, säger Jonatan Glader, klubb- och sportchef på Piteå HC.

Jimmy Sandberg, sponsringsprojektledare på Svenska Spel, betonar vikten att ge tillbaka till idrotten.

– Svenska Spel är Sveriges största idrottssponsor, från gräsrot till elit. Under Nordic Cup känns det självklart att vi möjliggör för några av våra främsta atleter att ge tillbaka till ishockeyn. Idrotten är en viktig samlingsplats för såväl unga som gamla och jag är övertygad om att Piteå HC kommer förvalta medlen på ett ypperligt sätt, säger Jimmy Sandberg.

Läs mer om Svenska Spels sponsring av Svenska Ishockeyförbundet.