Poängkung i ligan – nu kan han lägga av: ”Som det känns just nu…”

Victor Wänghult vann poängligan i hela Hockeyettan och har i vår jagats av ett tiotal toppklubbar i ligan.

Hur han tänker inför hösten?

– Skulle jag bestämma mig just nu lutar det åt att jag lägger av, säger poängkungen.

BEST OF 20/21 – coola mål, häftiga räddningar och annat hockeygodis. Missa inget på vårt Instagram-konto!

 

Victor Wänghult, 25, gjorde en dundersäsong i bottenlaget Kumla i vintras.

Han bildade en fruktad kedja med Oliver Arle Östergren och Daniel Lindberg och tillsammans gjorde trion ruggiga 198 poäng.

Oliver Arle Östergren har nu värvats till Kalmar HC, Daniel Lindberg har skrivit nytt med Kumla – men vad händer egentligen med Victor Wänghult?

Vi tog ett snack med spelaren som gjorde 77 poäng totalt – och fick ett oväntat svar.

– Ja, jag har inte mycket nytt att komma med. Det kanske blir så att jag lägger av, faktiskt. Det kan vara läge att prioritera andra saker här i livet.

 ?!? Berätta mer!

– Det är framförallt jobbet jag tänker på. Jag har, för en månad sedan, fått ett heltidsjobb som säljare på ett företag och det kommer innebär en del resor i Närke och Värmland. Det är spännande och kul och det är viktigt för mig att ha en civil grund för mig att stå på. 

Anbud har dock inte saknas – och det kanske inte så konstigt efter toppsäsongen 20/21.

– De flesta topplagen i ettan har hört av sig till min agent och jag själv har väl pratat med några klubbar. Klart det är smickrande, men det är ändå inget jag studsat upp på. Det är så mycket som måste passa in. Ska jag riva upp livet här i Örebro – med sambo och våra jobb – och flytta till en annan klubb på typ samma nivå? Det har inte varit tillräcklig lockande för att det skulle väga över. 

Inga konkreta förslag från Hockeyallsvenskan?

– Nej. Och det är klart, vinner man poängligan i ettan hoppades man ju på lite mer, att det skulle dyka upp nåt intressant. Men jag är väl för lat i egen zon, säger han och skrattar.

Kumla då?

– Jo, vi har såklart en dialog. De säger att de lämnar en plats öppen för mig och det är ju tryggt att veta, de sköter det här snyggt. Men det är lite samma där. Vi gjorde ju en del bra matcher i fjol, men det var också en del djupa dalar. Vill man vara med i ett tippat bottenlag och åka omkring och få stryk var och varannan match? Det är inget som lockar direkt, det är så det känns nu.

Han lägger till: 

– Sen har jag ju haft problem med ryggen från och till under säsongen. Det är ju också sånt som påverkar när man ska bestämma sig. Man vill ju kunna göra saker obehindrat när man väl lägger av.

Men du kan inte säga rakt ut att du kommer sluta?

– Det är inte skrivet i sten, nej. Men som det känns nu kommer jag i alla fall inte vara med i augusti när det börjar. Jag tänker inte ta ett beslut nu, tiden får visa vad som händer, men frågar du här och nu så lutar det nog åt att jag lägger av, det gör det.

Du har inte samma sug efter hockeyn längre?

– Lite så är det kanske. 

Till sist – hur kommer din gamla radarpolare Oliver Arle Östergren klara sig i Kalmar?

– Får han en topproll med bra spelare runt omkring sig blir det garanterad succé.

Text: PeO Larsson

TOTALA POÄNGLIGAN 20/21

1) Victor Wänghult, Kumla 77 (23+54)

2) Kristoff Kontos, Boden 65 (24+41)

3) Stefan Söder, Vallentuna 64 (28+36)

4) Daniel Lindberg, Kumla 62 (18+44)

5) Christoffer Jansson, Hudiksvall 60 (15+45)

Silly season special – dagliga uppdateringar om nyheter i ligan