Information om publik på våra matcher.

Våra senior och juniorlag är i full gång med träningsmatcher och vi har märkt att det finns ett stort intresse av att se ishockey på plats. Vi är väldigt glada över att kunna öppna upp arenorna om än i begränsad utsträckning. Fakta är att vi är i en pandemi och vi måste följa de regler som utfärdats av Svenska Ishockeyförbundet.  Detta är det regelverk som gäller i dagsläget. Ett nytt regelverk beräknas komma i slutet av september 2021.

 

LF Arena.
Så snart Ligaorganisationen Hockeyettan förhandlat fram ett ramavtal om biljetthantering kommer vi att införa detta system vilket bland annat medför att biljett och plats kan reserveras och köpas i förväg. Innan detta har skett betraktats hela arenan som en enhet vilket medför att vi kan ta emot 300 sittande åskådare och 50 stående.
När biljettsystemet är installerat räknar vi med upp kunna in upp emot 600 sittande åskådare och 50 stående genom en sektionsindelning av arenan.

 

Oavsett om det är sittplats eller ståplats är det följande som gäller:

  • Max åtta personer per sällskap kan stå eller sitta tillsammans
  • Minst 1 meters avstånd mellan varje sällskap
  • Håll sedvanligt avstånd vid köer till entrén, kiosker och toaletter.
  • Var noga med att tvätta händerna.
  • Känner du av några symptom? Stanna hemma.

 

Noliahallen.
Hallen har ståplatsläktare varför arenan kan ta emot maximalt 50 åskådare. Se dessutom ovanstående regler om avstånd.

 

Funktionärer.
Utöver det maximala antalet åskådare tillkommer det antal funktionärer som behövs för att kunna genomföra matchen på rätt sätt.

 

Piteå den 6 september 2021
PITEÅ HC

Ove Marklund

Säkerhetsansvarig.