Mikael Aaro ny huvudtränare i Piteå Hockey!

41-årige Piteåsonen återvänder till moderklubben och axlar rollen som huvudtränare. Kontraktet är skrivet på två år.

 Närmast kommer Aaro från uppdrag som tränare i Djurgårdens IF. Hittills i karriären har han även tränat Karlskrona HK i SHL, Skellefteå AIK J20 Superelit, Kallinge/Ronneby i HockeyEttan och Tingsryds AIF:s juniorprogram.

 

I samband med presskonferensen och presentationen av Piteå Hockeys nya huvudtränare så har webbredaktionen passat på att samtala med både Piteå Hockeys ordförande Kjell-Anders Johansson och sportchef Jonatan Glader. 

-Jag har tagit del av den utvärdering som

är gjord bland A-lagsspelarna. Vi har en del punkter som vi ska förbättra kring träningsfaciliteter och inte minst i kravbilden internt i föreningen. Mot den bakgrunden tycker jag att Sportchef och Tävlingskommitté har gjort en klockren rekrytering. Micke kommer att medverka till att höja vår verksamhet och bidra till ökad tydlighet och kravställning, säger Piteå Hockeys ordförande Kjell-Anders Johansson.

 Även Piteå Hockeys sportchef, Jonatan Glader, är nöjd med att Mikael Aaro ansluter.

-Micke vet vad som krävs för att tävla på en hög nivå. Han har stort hjärta för föreningen och för hela Piteå. 

Nu ska vi i första hand slutföra arbetet med att samtala med hela A-lagstruppen. Vi ska färdigställa ledarteamet på A-lag och juniorlag och bygga trupp för att åter utmana topplagen i HockeyEttan. Vi behöver skruva upp träningsnivån under försäsong och underhållsträningen under säsongen. Vi har ett roligt och intensivt arbete framför oss och jag är säker på att Micke är helt rätt ledare och person för oss.

 

Vi återkommer inom kort med en intervju med Piteå Hockeys nya huvudtränare Mikael Aaro för att få höra hans tankar kring återkomsten till Piteå.

 

Vi hälsar Micke välkommen hem och ett stort lycka till!