Profiltätt i Piteåbåset: Björn Lavander assisterar Micke Aaro

Tränarstaben fortsätter att växa.
Piteå Hockey kan stolt presentera ytterligare en rekrytering, och ett välkänt ansikte för Piteåpubliken, till kommande säsong. Under torsdagen så blev det helt klart att Björn Lavander kliver in i båset och assisterar Mikael Aaro i årets upplaga av PHC. 

Lavander har, precis som Mikael Aaro, sin hockeybakgrund i Piteå och var under sin aktiva tid en av de fruktade medlemmarna i den legendariska “77-kedjan” som skrämde slag på hela hockeysverige. Björn har under föregående år varit tränare i Piteå Hockeys J18-lag och kommer med sin rutin och entusiasm fortsätta, tillsammans med Mikael Aaro, utveckla Piteå Hockey och leda representationslaget kommande säsong.

-Det känns jätteinspirerande att kliva in i den här rollen i föreningen. Jag har känt Micke (Aaro) sedan väldigt länge och det ska bli roligt att få jobba nära varandra. Det känns som att föreningen är på väg mot någonting riktigt bra och en sådan resa är såklart extra kul att vara med på, säger Lavander till piteahockey.se

Arbetet med att

Piteås sportchef Jonatan Glader är nöjd med att ha tränarparet klart samt den lokala profileringen i båset.

-Det känns väldigt bra att Micke och Björn är på plats. Det är två mycket kunniga och engagerade ledare som kommer att bygga en stark ram för vårt lag på och utanför isen samtidigt som de är väldigt hockeykompetenta och kommer kunna hitta utveckling på individuell nivå. Dessutom är det två tunga Piteåprofiler med alla de positiva saker det innebär. För oss som jobbar med att sätta ihop laget till kommande säsong är det värdefullt att ha både Micke och Björn på plats så här tidigt. Vi räknar med att kunna komma med besked i målvaktsfrågan på onsdag nästa vecka.

En liten kuriosa är att Björn under sin aktiva karriär i Piteå Hockey producerade 298 poäng (99mål + 199 assist) på 331 matcher.