Kraftfull forward till Piteå Hockey

Semestern är över och med bara ett fåtal dagar kvar till ispremiären så fortsätter lagbygget för Piteå Hockeys representationslag säsongen 2022/23 och idag kan vi stolt presentera ytterligare en tung pusselbit till årets trupp och den röda tröjan. 

En forward med rötterna i Skåne och de två senaste säsongerna spelade han med länskonkurrenten Boden.

Vi säger ett varmt och stort välkommen till Piteå och Piteå Hockey, Sebastian Hansson.

Den storvuxne och fysiskt spelande Hansson, med Malmö Redhawks som moderklubb,  har tidigare under sin karriär spelat med både Kalix, Asplöven och Troja-Ljungby utöver ovan nämnda Boden.

Hemsidan tog tillfället i akt att ta ett snack med Jonatan Glader för att höra hans tankar kring den senaste rekryteringen.

– Sebastian är en hårt arbetande och fysisk spelare som inte räds närkamper och kommer tillföra ytterligare en dimension i vårt spel och är en spelartyp som vi, de senaste säsongerna, har behövt lite mer av. Sebbe är i en ålder (29 år, red. anm.) som är bra för oss då våra forwards med några undantag är runt dryga 20 år. Han sätter en stor stolthet i det oglamorösa arbetet och vi tror att han kan hjälpa våra yngre spelare att ta efter hans exempel.
Vi är glada att han väljer att fortsätta sin karriär här hos oss i Piteå!

Läs mer på www.pt.se/sport