Helgen som varit, status på skador och Rasmus Dahlberg Karlsson är tillbaka i ny roll i klubben.

Sammanfattning av de två senaste bortamatcherna mot Väsby och Nyköping:

Väsby – Huddinge (3-2) Laget kommer ut på tårna och kontrollerar inledningsvis matchen. Väsby blir tillbakapressade men lyckas efter slarv av Huddinge ta ledning 1-0. Med det målet tar Väsby sig in i matchen och andra delen av perioden lutar mer åt hemmalagets favör. I andra perioden tar Väsby åter taktpinnen och gör 2-0. Huddinge lyckas skapa en reduceringschans och gör 2-1 vilket gör att laget igen kommer upp bättre i banan och spelar med större självförtroende. Väsby kunde dock dryga ut ledningen till 3-1 i PP men innan perioden förvaltar Huddinge en kontring exemplariskt och 3-2 är resultat inför sista perioden. I sista perioden tar Huddinge över igen och gör en ganska kraftig anstormning. Väsby försvara sig väl och resultatet 3-2 står sig. Huddinge gör stundtals en fin match där man visar fina kvalitéer. När man spelar sitt spel lyckas man pressa Väsby rejält. Tränarna hade efter matchen blandade känslor kring insatsen.

Christopher ger sin syn, ”När det är bra är det riktigt bra men vi får svackor under matchen som blir allt för djupa och vi behöver hitta sätt att ta oss tillbaka snabbare”. ”Sen är det försäsong och det finns mycket strukturellt i spelet som vi jobbat på som börjar sitta men vi förväntar oss alltid vinna, därav är det alltid surt när man inte når hela vägen fram”.

På söndagen var det match borta mot Nyköping. Matchen slutade i Huddinges favör och slutsiffrorna skrevs till 0-4 där Albin fick hålla årets första nolla.

Första perioden var en avvaktande sådan där Huddinge fick mer tid och utrymme än i senaste matcherna. Tid och utrymme är ibland en fiende om man inte förvaltar det vilket det stundtals var för Huddinge denna match. Med mer tid togs beslut med puck som inte gick i linje med vad som förväntas av gruppen och man fick inte riktigt spelet att klicka som önskat under första 20 min. I andra perioden spelar Huddinge bättre och man har sekvenser som är mycket bra. Ett par fina aktioner och 0-3 är ett faktum efter 2 perioder. Sista perioden kontrollerar Huddinge och man spelar av matchen. Man vinner sista perioden med 0-1 och slutresultat skrivs till 0-4. Överlag en fullt godkänd helg och alltid skönt att hitta sätt att vinna på, speciellt nu när seriestart börjar närma sig.

Sportchef informerar: 

Rapport skador –

Binner och Frantz håller fortfarande på att rehabar skador från föregående säsong. Frantz beräknas vara tillbaka inom närmsta veckan/veckorna medan Binner fortfarande är ett par veckor bort från att kunna träna fullt. Jonasson har kämpat med en belastningsskada som hållit honom ur spel senaste två veckorna men förhoppningen är att han ska kunna köra fullt igen i veckan. Anton Larsson som ådrog sig en hjärnskakning tidigare under försäsongen kommer tyvärr behöva pausa sin elitsatsning tillsvidare. Vi har en fortsatt dialog med Anton och stänger inga dörrar men just nu är Anton borta på obestämd tid vilket självklart är extremt tråkigt för både honom och laget.

Rasmus Dahlberg Karlsson – Spelarambassadör

Vi är mycket glada över att kunna presentera att Rasmus Dahlberg Karlsson blir kvar i klubben som spelarambassadör. I rollen kommer Rasmus assistera mig i min kommunikation med spelare externt, representera klubben samt finnas med i diskussionen kring lag och verksamhet. Att behålla Rasmus i någon form i klubben har varit givet sedan våra diskussioner i våras. Nu när det inte blev som spelare är jag glad att han kommer fortsätta arbeta för Huddinges fortsatta utveckling i denna roll.