”Arbeta hårt för att infria våra och deras drömmar” * Nybro skuggar KHK * Topp 10 – de fansen har köpt flest abonnemang

Karlskrona leder fortfarande ”fans-kampen”.

Men de jagas av Nybro.

– Nu har vi ett stort stöd i ryggen från hela staden vilket gör att vi kan arbeta hårt för att infria våra och deras drömmar, säger Vikings ordförande Kim Ahlqvist.

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM * Matchklipp * Silly season * Citat

 

Ni supportrar och följare i ligan har säkert koll på det vid det här laget, men den stora nyheten i samband med att Staylive gick in som samarbetspartner till Hockeyettan är ju att klubbarna nu själva kan tjäna extra pengar på att deras fans köper abonnemang på matcherna.

För supportrar som tecknar ett ”årskort” på tolv månader betyder det till exempel 300 kronor direkt in till klubben.

Och det – kampen utanför isen – är förstås triggande för föreningarna själva. 

KHK leder fortfarande här, deras fans har köpt flest abonnemang.

– Jag blir sjukt glad när jag hör detta. För oss i och runt laget är det helt ovärderligt att ha med oss fansen om vi ska kunna gå så långt som vi vill i vår, sa sportchefen Micke Sundlöv när han fick resultatet förra veckan. 

Men Nybro – som besegrade just KHK på isen i premiären i en match där coachen Mikael Tisell efteråt hyllade trotjänaren Robin Wengdahl – skuggar i toppen. 

Kim Ahlqvist, ordförande i Vikings, är inte direkt förvånad när han får höra om siffrorna.

* Ni skuggar KHK i toppen av ”flesta sålda” bland fansen efter en dryg veckas ”kamp”. Är det viktigt för er att bli bäst här?

– För det första tänker jag att vi ligger tvåa utan att ha spelat en enda match borta än. Det är ett styrkebesked. Ska jag utveckla det här lite så kan man väl säga som så att vi i föreningen har en målsättning om att i alla delar ständigt arbeta för att bli lite bättre. Även när man själva anser att man kanske är bäst på den nivån man befinner sig på, så kan man alltid bli bättre. För oss är det inte viktigt att vara bättre än KHK när det gäller antalet sålda abonnemang. Vi tävlar med oss själva och vill sälja så många abonnemang som möjligt till våra supportrar eftersom det i sin tur gynnar föreningen. Slutar det sedan med att vi är bäst är ingen gladare än jag, säger han till hockeyettan.se.

* Ja, precis. Ni har ju inte spelat borta ännu. 

– Helt säkert är det så att många av våra supportrar kommer att köpa sitt abonnemang vid 18-tiden på onsdagen. Vi har lojala supportrar som följer oss såväl hemma i Liljas Arena som på våra bortamatcher. Och de som inte kan åka till Tyringe kommer säkert att skaffa ett abonnemang. 

* Hur kommunicerar ni med fansen i den här kampanjen? Använder ni spelarna eller några andra legendarer i klubben? 

– Vi har inte haft någon särskild kampanj för att sälja fler abonnemang utan det är lite som jag sa – vi har lojala supportrar som följer oss i ur och skur. Under säsongen kommer vi däremot att arbeta med att fler ska skaffa abonnemang. Men vi hade en stor hemmamatch mot KHK i premiären och arbetade stenhårt inför den. Nu kommer vi med all säkerhet att börja arbeta allt mer för att få folk att följa oss via Staylive. 

* Hur många abonnemang tror/hoppas du att era fans kan landa på totalt i höst?

– Det är otroligt svårt att säga eftersom vi inte vet hur många abonnemang vi haft historiskt. Men jag skulle inte bli förvånad om det är en fyrsiffrig siffra till slut. 

* Vad betyder fansens engagemang för er?

– Supportrarnas engagemang otroligt mycket. I en mindre stad som Nybro är också våra supportrar partners. Jag brukar säga att hockeykultur kan man inte köpa utan här i Nybro har vi verkligen byggt den sedan 1946. Vi hade stora framgångar med spel i högstaserien på 60-talet och det ska man inte förringa än idag, även om vi firat framgångar även efter det. Men framgången på 60-talet skapade ett enormt intresse och de som gick på hockeyn då tog med sig sina barn på hockey, som sedan har tagit med sig sina barn – och så fortsätter det fram tills idag. När vi haft negativa trender har vi ändå mycket folk på våra matcher och ett stort stöd från näringslivet. Det har varit en förutsättning för att kunna vända en negativ trend till något positivt. Nu har vi ett stort stöd i ryggen från hela staden vilket gör att vi kan arbeta hårt för att infria våra och deras drömmar. 

Vikings ordförande Kim Ahlqvist. 

Här är topp 10 sålda abonnemang just nu:

1) Karlskrona

2) Nybro

3) Troja

4) Mariestad

5) Hudiksvall

6 Surahammar 7) Tranås 8)Kalmar 9) Visby Roma 10) Skövde

FAKTA OM ABONNEMANGEN:

  • Månadsabonnemang 279 kr/månaden – 50 kronor per månad till klubben.
  • Årskort 149 kronor/månaden – 25 kronor per månad till klubben.

Det är enkelt för er fans/tittare att välja lag när ni ska beställa abonnemang.

Här är liten snabbguide bara:

1) Välja abonnemangsform under “abonnemang” på Hockeyettan Play.

2) Logga in.

3) Välj favoritlag.

STÖTTA DIN KLUBB – BESTÄLL DITT ABONNEMANG HÄR!

Stötta DIN klubb i ligan – köp abonnemang på Hockeyettan Play * Så mycket får klubbarna för varje beställning