Suddenseger mot tufft motstånd

Bois kunde avgå med segern efter en rafflande tillställning mot Surahammar med 2-3 (1-1,1-1,0-0,0-1). Det var en match med flera olika ansikten, med alltifrån skönspel till kamp både på och över gränsen. Bois fortsatta suveräna powerplay kom dock att till slut bli tungan på vågen.

Surahammar kom rejält revanschsugna till matchen efter förlusten i premiären mot Tranås, och de kom också att göra sin klart bästa match för säsongen enligt tränare Maikkulas kommentar efter matchen. Surahammar satte full fart från start och redan efter fem sekunder hade dom en bra chans och det var också dom som hade greppet de inledande minuterna. Därför var det inte så överraskande att det också var dom som tog ledningen med 1-0 efter sex spelade minuter. Boisbekante Lukas Söderlund fick pass högt upp i zonen och direktskjuter stenhårt in ledningsmålet bakom en Anton Malmborg som inte hann med i sidled. Men det blev lite av en väckarklocka för Bois, för efter det så var det dom som tog över spelet, med bra passningsspel som gav bra fart in i anfallen. Det gav också ett par bra lägen innan man fick chansen att spela powerplay. Och det fortsatte på inslagen väg från premiären, med snabbt och rappt spel och skapade målchanser. Först skjuter Gustav Lindberg stenhårt i kryssribban innan Kasper Elo nedanför förlängd mållinje hittar Lukas Larsson framför mål med ett pass rätt på bladet och Lukas direktskjuter in 1-1 bakom en chanslös David Otter i Surahammarmålet. Då återstod sex minuter av matchen och fram tills dess hade det varit en fartfylld och tempostark match med bra passningsspel, men efter det målet så blev det mer mittzonsgegga och få riktiga målchanser under de sista minuterna, och så .

Bois reder ut ett boxplay sista sekunderna av första och inledningen av den andra på ett bra sätt. Sedan fortsätter egentligen kampen från slutet av den första, lagen kämpar om varje millimeter ute på isen och det är egentligen inget lag som riktigt får grepp på det andra. Men så får Bois ett nytt powerplay med sex minuter spelade och då etablerar man åter en gång bra tryck och har två ypperliga chanser att ta ledningen, men närmare än nära kommer man inte denna gång. Men strax efter så kommer i alla fall ledningsmålet för Bois. Eller domaren signalerar i alla fall för mål, men efter konferens så döms målet bort, lite märkligt då domaren påstod att han inte sett pucken, men skulle han då ha pekat mot målet och signalerat för mål? Men å andra sidan så blir Bois igenbjudna på ett mål. För Hampus Pettersson kommer i en ett mot etta och skjuter pucken i nättaket, men den studsar ut så snabbt så domaren hinner inte se det och även Surahammar blir alltså av med ett mål. Men Hampus Pettersson skulle ändå få sitt mål. När Jesper Lindén tappar sin klubba så blir han så pass handikappad av det att Hampus kan få fritt skottläge högt upp i zonen och skottet sitter stolpe in bakom en skymd Anton Malmborg. Det var dock Bois som skulle få sista ordet i perioden. Otto Henell gör nämligen ett liknande mål om Hampus Pettersson, skott rätt högt upp i zonen, skymning framför och 2-2 var ett faktum.

I den sista perioden var det mestadels Surahammar som hade initiativet i en allt mer grinig tillställning. Målchanserna är det dock långt emellan, då var det betydligt tätare mellan tjuvnypen. Och med fem minuter kvar så spårar det ur och Gustav Lindberg får matchstraff medan en Surahammarspelare får en tvåa. Det ger alltså Surahammar tre minuters powerplay och guldläge att säkra en hemmaseger. Bois boxplay spelar dock utmärkt och Surahammar skapar knappt ens etablerat spel. Och när Bois sedan blir fulltaligt så är det ju istället dom som skapar ett gyllene läge. Oscar Tellström blir helt ren med Otter, men skjuter utanför. Perioden slutar alltså mållös och det blir sudden.

I sudden är det Bois som har mest puck och man skapar ett par riktigt vassa lägen, innan Surahammar till sist drar på sig en tvåa med 1,10 kvar. Och Bois och powerplay är en bra kombo som ni vet. Med tio sekunder kvar så kan Jesper Lindén slå in en retur och säkra en andra raka viktoria.

Det var en match som bjöd på betydligt mer kamp än skönspel, och Bois hade svårt att få igång samma fina anfallsspel med långa tryck i offensiv zon som man lyckades med mot Linden. Surahammar spelade smart och chippade ut så fort de fick pucken, vilket gjorde att Bois fick börja om istället för att få långa anfall. Även defensivt uppträdde det några skönhetsfläckar, men generellt så var det en godkänd insats, framför allt inställningsmässigt. Alla spelare krigade och gav sitt yttersta för att säkra segern. Anton Malmborg kanske ändå ska prisas som Bois främsta, med en räddningsprocent på nästan 94% gav han laget chansen att vinna, och det tog dom tillvara på.