Väsbyseger i hemmapremiären

Väsby tog sin andra raka seger när man i hemmapremiären slog tillbaka Segeltorps IF med 5-2. Väsby hade en säker 5-0 ledning en bit in i den sista perioden innan Segeltorp reducerade med två snabba mål vilket gjorde att det ändå blev en liten nerv mot slutet. Segern var dock trots allt odiskutabel där Väsby vann skotten med hela 55-16.

-Hemmapremiären brukar ofta vara lite nervöst i början och så blev det även idag. Grunderna i spelet funkade ganska bra över hela matchen, men som helhet blev det lite för ojämnt för att kunna vara helt nöjd spelmässigt. Resultatet är ändå det viktigaste och 5-2 är helt godkänt idag, säger tränare Jussi Salo.

Det tog ett tag för Väsby att hitta målen i matchen. Det blev mållösa tjugo inledande minuter där Väsby hade gott om energi men där avsluten var väldigt tama från Väsbys sida. Trots spel fem mot tre i över en minut samt ytterligare ett numerärt överläge i perioden så saknades bettet.

Efter femton minuters god press mot Segeltorp så kom gästerna fram bättre mot slutet av perioden och där de båda tidigare Väsbyspelarna Henrik Rommel och Rasmus Järvelin var framme och frestade Linus Ryttar som dock stod pall för avsluten.

I den andra perioden ökade Väsby på trycket och i den tredje minuten visade Carl Wassenius Väsby vägen när han i ett friläge både distinkt och säkert satte pucken mellan benen på målvakten.

Väsby malde och malde mot Segeltorp som fick mot sig långa anfall och därmed långa byten vilket gjorde att spelarna alltmer kippade efter andan. De orkade knappt starta igång några anfall men ett par farliga kontringar fick de trots allt till i perioden. Vid det första tillfället stod dock Rasmus Sörgardt för en fin defensiv täckning och i det andra, som var ett rent friläge, så var Linus Ryttar i målet säkerheten själv.

Ju längre perioden led, desto enklare fick Väsby möjligheter att skapa sig snabba anfall och efter just ett sådant var det Erik Aterius som blev fri från kanten. I avslutet var han sedan säkerheten själv när han distinkt placerade in 2-0 vid sidan om målvakten.

Därefter blev det lite utav en islossning där det av bara farten kom två mål till innan perioden var slut. Dessutom tog det inte mer än fyrtiotre sekunder mellan dessa.

I ett numerärt överläge satte Calle Åsell 3-0 efter underbar framspelning av Adam Falk. Lika vackert träddes sedan 4-0 in när Tobias Liljendahl först lurade sin bevakare innan han med en backhand resolut tryckte upp pucken i det närmsta krysset.

Samma Liljendahl ökade på Väsbys ledning till 5-0 redan efter tjugotvå sekunder in i den sista perioden. Målet var dock aningen tursamt eftersom hans tänkta passning in mot mål tog vägen via Rommels skridskor och in bakom en ställd målvakt.

Efter målet vittrades storseger och Väsby släppte loss ute på isen. Funderingen var mest över om Linus Ryttar skulle få hålla sin andra raka nolla och med hur stor segern egentligen skulle bli.

Men två snabba mål från Segeltorps sida inom loppet av dryga två minuter gav gästerna hoppet tillbaka. Först var det Henrik Rommel som revanscherade sig efter sitt självmål när han stod för en fin individuell prestation innan han spräckte Ryttars målnolla.

Därefter var det Väsbys tur att bjuda på ett självmål när Kim Lennhammars skott träffade Fredrik Stridlund strax framför mål vilket gjorde att pucken olyckligtvis styrdes in.

Mål kan betyda mycket för en match och så blev även fallet denna kväll. ”Torpet” blev modigare i sitt spel samtidigt som Väsby blev aningen konfunderade. Men det stadiet varade lyckligtvis inte speciellt länge för Väsbys del och från andra halvan av perioden så såg man till att gästernas sista kraftansträngningar förblev fruktlösa.

Väsby var istället närmast målkänning men fick nöja sig med fem från kvällen och glädjas åt ännu en trepoängare att njuta av i omklädningsrummet.

Sammanfattningsvis så kan man väl säga att det tog ett tag innan Väsby hittade målkänning i matchen men när man väl gjorde det så blev det i slutändan en ganska lugn resa fram till slutsignalen.

Väsbys förstaformation hade en rolig kväll och låg bakom väldigt mycket i Väsbys offensiv. Bäst poängutdelning hade Tobias Liljendahl som stod för en trepoängsmeny i form av två mål en assist. Blev av dagens matchvärd vald till matchens lirare och han får även tre grisar av mig.

Två grisar ges till den ständigt luriga och aviga Carl Wassenius som visade Väsby vägen ikväll när han spräckte målnollan på Segeltorps målvakt. Han var väldigt svårstoppad för Segeltorps försvar och satte ofta tonen när han var inne på isen.

Sista grisen ges till stabila backen Daniel Carlqvist som stod för ett solitt backspel där han vägde av anfallsspel med defensivt dito på ett väldigt bra sätt.

I övrigt vill jag ge extra beröm till Linus Ryttar, Rasmus Sörgardt, Nicklas Nousiainen samt till den energiska trion Chetverikov, Olsson samt Kull som stod för ett väldigt bra arbete över hela isen.