Eftersnack: Krif-Mörrum 1-0 efter straffar

Martin von Schoultz spikade igen sin målbur i 65 minuter i derbyt mot Krif igår. Det räckte för att Mörrum Hockey skulle bärga en poäng och kravla sig över det negativa kvalstrecket.

”Det kändes lugnt och tryggt hela matchen. Våra backar och forwards gjorde det ganska enkelt för mig där bak”, säger Martin som räddade 48 av 49 skott.

Tom Fridén och Edvin Hansson satte sina straffar för Mörrum – men Krif var strået vassare och fick in samtliga sina tre.

”Ja, vad ska man säga? Det var skickliga straffskyttar. Det var kanske tröttheten som tog ut sin rätt, jag hängde inte riktigt med i förflyttningarna”.

”Det får helt enkelt bli extraträning på straffar på måndag,” säger Mörrumskeepern och skrattar.

Frågan är nu hur Goiset ska kunna behålla det fina spelet och inställning den kommande veckan, som blir en av de viktigaste i föreningens historia. Tre hemmamatcher står för dörren, som mycket väl kan avgöra i vilken serie Mörrum ska spela nästa säsong.

”Alla lagen i hockeyettan är så bra, att det ofta är smådetaljer som avgör. Laget som har lite extra flyt och lite extra påslag vinner. Så det gäller bara att hålla i det som vi visade mot Krif. Det är som sagt viktiga matcher, så det ska inte vara några problem alls att ladda om. Vi får absolut inte slappna av nu, det är bara att bygga vidare på Krif-matchen”.

Krif-Mörrum 1-0 (0-0, 0-0, 0-0, 0-0 1-0)
Straffmål, Krif: Noa Lindqvist-Muci, Jesper Hultberg, Vincent Reimer. Mörrum: Tom Fridén, Edvin Hansson. Publik: 788.

Med anledning av de tre synnerligen betydelsefulla matcherna mot Köping (onsdag), Segeltorp (lördag) och Borås (söndag), så har Mörrum Hockey tagit fram ett erbjudande. Du ser samtliga tre matcher för endast 150 kronor!

Klicka här för att köpa dina biljetter!

Matchpaket: Mörrum mot Köping HC + Segeltorps IF + Borås HC | Biljettkiosken