Tufft, tajt och slutspels grinigt!

-Det blev precis en sådan match där vi kan spela avslappnat, med full fokus och kraftfull prestation över 60 minuter, avger Ass tränare Andreas Paulsson efter fajten borta mot Kalix som slutade med seger för Kalix 4-3.
Vi slutar trea i tabellen vilket innebär match hemma på tisdag i Vikinga Borgen mot just Kalix.

Nu börjar slutspelet och det kommer bli intressant match på tisdag redan. I dagens match började vi starkt i första perioden inledande 10 minuter. Vi drar på oss en utvisning där Kalix gör 1-0 i PP1 och det var ställningen efter 20 spelade minuter. Det är högt tempo, så högt att dagens domartrio inte hänger med i svängarna, bla skadas #6 Eriksson illa utan åtgärd.
I den andra perioden så kvitterar vi genom #8 Paulsson då vi spelar PP1 i 5 min men får inte in någon mer puck även om det fanns massor av chanser och efter powerbreak så kommer Kalix till målchans 2 gånger om genom våra misstag i egen zon och vips sitter både 2-1 och 3-1.
I den tredje perioden fortsätter vi att rulla på och det är bra tempo och en hel del gruff och stök åt bägge håll. Vi får långa anfall och har bud på flera mål men Hjalmarsson i Kalix målet fredar sig. Det dröjer till match minut 59 då gör Kalix 4-1 utan betydelse och känslan sett över 60 minuter så är detta inte resultat som speglar vårt spel. Hur som helst så visar vi stark moral och verkligen krigar in 4-2 och äntligen mål för #9 Gould. Då är vi match minut 60 och vi vinner tekning och trycker sedan in 4-3 pucken genom vårseriens målkung #24 Jansson som då gör sitt 13:e mål i vårserien och sitt 26:e totalt denna säsong. Bakom honom har vi assist kungen #11 Holmblad som gjorde poäng på nytt  och #20 Lundin som också gör på nytt poäng👋 Dessa tre har gjort 99 poäng 22/23.

Starka prestationer att lyfta fram är förstås hela laget men just denna helg vill vi lyfta tre spelare som stuckit ut lite extra, fjärde line med #19 Trojmar, #10 Venne och #9 Gould som gör +7 i +/-, 3 mål, alla varsitt, och 1 ass.