Surt och snöpligt på samma gång

Vallentuna var 23 sekunder ifrån att ta rond ett i Play-in spelet mot gästande Kalix. Men Kalix ”Wille” annat och just Åström i gästerna gör det avgörande 3-2 målet dessutom är han bakom assisten till poäng kungen Lindblom som också assisterar till Hansson som sätter viktiga 2-2 målet och tar matchen till fjärde perioden och sudden. Där gör Kalix snabbt ett avslut och blixtrar till på 17 sekunder genom att Åström avgör på framspel av Lindblom. Rullgardin ner för Vallentuna.

Nu är det ny laddning och spel på fredag. Vallentunas duktiga målvakt Hugo Haas var rätt bedrövad över att Kalix får till sin kvittering och ville inget annat än att spela match 2 så snabbt som möjligt för att ta bort smärtan från förlusten, som han kände var onödig sett över 60 minuter.
Vallentuna ägde och kontrollerade större delar av matchen genom att vara aggressiva där man störde Kalix spel från egen zon där Vallentuna lyckades sätta press på deras backar och genom detta bita sig fast med långa anfall och tryck på Kalix kasse.
Första perioden vinner Vallentuna på chanser men det är Kalix som tar ledningen med 1-0 i PP1.
Vallentuna får en kanon start på andra perioden genom ett snabbt kvitteringsmål efter 31 sekunder genom #20 Lundin som styr in #5 Burens höstlöv från blå. Sedan drabbas Vallentuna av ett par utvisningar men så i den fjärde utvisningen för kvällen så sätter Vallentuna ny rejäl press på Kalix och det blir en puck vinst i mittzon och mål genom heta nr #10 Venne med assist av #9 Gould och #14 Svennas och det står 2-1 på tavlan.
Inför den tredje så blir Kalix mer öppna i sitt spel och tar pucken rakare på mål men Vallentuna kontrollerar det mesta även om man drar på sig en sen utvisning men där Kalix inte är riktigt heta på chanserna men så får först Vallentuna ett friläge med 1.40 kvar som Holmblad försöker sätt lågt höger men där gör Kalix målvakt en oerhört viktig räddning och med 50 sekunder kvar så rycker man Marcus Johansson ur Kalix kasse och sätter alla kort i 6-5 spel och får resultat i avslutet som innebär kvitterat till 2-2.
Snöpligt att släppa det greppet som Vallentuna hade och kunde haft med sig och varit kanske lite favorit helt plötsligt inför matcherna på fredag och lördag.
Nu ville det sig annat och det är bara att ladda upp för en tuff helg och ge järnet på bästa sätt i Kalix hemmaborg, Part Arena. Det är kul med hockey och det är slutspel och Play-In och en kvartsfinal som står på spel och där det blir spel i bäst av fem matcher.