Nollan Isac!

Boismålvakten Isac Ohlsson har tagit stora steg under säsongen, men igår så höll han faktiskt säsongens allra första nolla sedan träningsmatcherna. Snacka om bra timing, för den nollan betydde att Mariestad kunde kvittera till 2-2 i matcher i seminfinalserien mot Piteå. 

Slutspelsseger och hållen nolla, hur är känslan?!

Fantastiskt skönt. Vi visste vad vi behövde göra och vi tycker att vi är det bättre laget när alla jobbar hårt och det kuggar i. Och idag så blir det tydligt med, vi brottar ner dem mer och mer ju längre matchen går.

Din egen match, hållen nolla!

Ja den kom lägligt! Det var första nollan sedan försäsongen så den satt skönt.  Första perioden hade jag en del att stå i, men det var rätt sköna lägen, så det kändes bra. Sedan i andra så hade jag inte så mycket att göra, men så kommer det ganska bra lägen ändå, så då gäller det att vara med. Det var skönt att jag lyckades hålla undan, sedan i tredje och med bara en pucks ledning, så tycker jag ändå inte att de skapar något, där gjorde vi det väldigt bra, mycket fina skottblock av killarna och de som ändå kommer igenom har jag bra kontroll på känner jag. Så en bra laginsats idag, bra defensiv.

Du såg trygg ut!

Ja man har byggt upp ett helt annat självförtroende nu över tid, fått spela mycket och hittat mitt spel och känner mig trygg i det. Vet var jag har målet och var jag har mina backar, nej det känns bra.

Fem perioder igår och tre perioder idag. Hur känns huvudet och kroppen?

Jo men huvudet känns bra, Ronny ringde och frågade om jag hade ork i mig och jag sa det att jag kände av benen lite, men det är såna här matcher man spelar för så då är det klart att man orkar. Det är bara att gå ut och köra och göra det bästa av situationen.

Är det någon räddning du är extra nöjd med?

Det var någon i första där pucken åker lite fram och tillbaka och man får åka över och göra en lätt räddning. Men det är för att jag läser spelet bra. Sedan i andra så har jag kanske lite flyt och sätter mig på pucken, men det räknas ju det med.

Står man rätt så kommer ofta pucken till en, är det inte så?

Jo så är det ju! Sedan tycker jag att jag håller puckarna med idag, jag släpper inte många returer.

Jag trodde du skulle välja styrningsräddningen?!

Ja den var skön! Vi gjorde mål på en nästan identisk precis innan så den var absolut skön att nypa.

Då vann du målvaktsmatchen!

Ja men han gjorde också en bra match, vi hade några riktigt bra lägen, men extremt skönt att kunna vinna.

Nu blir det resa upp till Piteå för en femte och avgörande. Vad talar till er fördel?

Vi gillar ju söndagar i Piteå, vi vann ju då senast när vi var uppe, så vi hoppas det blir samma på söndag. Jeppe (Jesper Lindén) är ju tillbaka då också så vi får ordning på kedjorna också. Sedan kändes vi starkare idag så vi är nog bättre tränade och då vinner vi på söndag med!

Av Krister Holm

Foto Anna Engström