Juniorer skriver A-lagskontrakt

Lagbygget fortsätter gå framåt och under gårdagen blev det klart att Piteå Hockey lyfter upp två spelare från klubbens egna juniorlag. Både Olle Wilhelmsson och Gustav Nordlund har skrivit på seniorkontrakt och kommer få chansen att slå sig in i A-lagstruppen till kommande säsong. 

Både Gustav och Olle har under sina år i vår egna juniorverksamhet visat framfötterna och tog under fjolåret stora kliv. Vi är övertygade om att vi tillsammans kommer hitta en bra väg för deras framtida utveckling. 

Förra säsongen fick både Linus Lindmark och Kalle Strömbäck A-lagskontrakt och att vi nu ger ytterligare två spelare från vår egna verksamhet seniorkontrakt är mycket positivt och ett bevis på att vår junior- och ungdomsverksamhet håller en fantastiskt bra nivå. För oss är det mycket viktigt att vi kan fortsätta att producera spelare från vår egen verksamhet upp till vårt A-lag, säger Piteå Hockeys ordförande Kjell-Anders Johansson.

Piteå Hockeys tränare Mikael Aaro kommenterar de senaste nyheterna

-Jag tror stenhårt på att vi som klubb ska fortsätta med en bra verksamhet för våra ungdomar och förädla den. På både lång och kort sikt kommer det vara viktigt att vårt representationslag har egna produkter i laguppställningen. Nu när både Olle och Gustav har skrivit på sina första seniorkontrakt så har klubben skrivit avtal med fyra juniorer från vår egna juniorverksamhet under den korta tid jag har varit i föreningen.

Det är viktigt för trovärdigheten mot våra juniorer och ungdomar att chansen finns att nå a-laget men det kommer inte gratis, det krävs ett riktigt hårt arbete. 

Aaro om Gustav Nordlund

Såg tidigt under säsongen då jag tittade på J20´s matcher att det fanns mycket hockey i honom. Gurra fick chansen att träna med oss under förra säsongen och växte för varje månad som gick, speciellt i spelet utan puck och värderingarna på isen.

Under säsongen fick Gustav chansen att spela sina första A-lagsmatcher med oss och gjorde även sitt första Hockeyettanmål. 

Aaro om Olle Wilhelmsson

Är en spelare som vet var målet står, det såg jag direkt när jag kollade på juniormatcherna.

En irrationell spelare som gjorde 15 mål på 19 matcher i vårt J20-lag förra året. Precis som Gustav som gjorde Olle sin A-lagsdebut med oss under förra säsongen.

Både Olle och Gustav har jobbat hårt under sommaren och har gett sig själva chansen att slå sig in med de stora grabbarna. 

För mer information läs:  www.pt.se/sport