Sent mål fällde Bois

Bois har haft en god vana att vara starkast och avgöra många tillställningar i slutet av matcherna, men idag så var det Bois tur att tappa. För med bara 56 sekunder kvar så avgjorde Skövde derbyt med sitt 4-3-mål, och det var de som fick segerjubla till slut.

Men att de skulle vinna var långt ifrån självklart. För sett över 60 minuter så var det Bois som hade det klart mesta av spelet, och skotten (35-23) speglar matchbilden rätt väl. Samtidigt var Skövde hela tiden farliga när de väl kom till anfall, så det var långt ifrån tal om utspelning, snarare var det en tillställning som kunde slutat lite hur som helst.

Bois fick inleda med ett tidigt powerplay, men hade svårt att få till något riktigt vasst mot ett aggressivt Skövdeboxplay. Istället var det Skövde som skulle ta ledningen i sitt första riktiga anfall. Och målet är snyggt, där man vinner pucken bakom mål, spelar in den framför där Emil Smedberg håller i och håller i innan han serverar Tomas Lee öppen kasse. Mariestad hade ett spelmässigt övertag i den första perioden, men man hamnade alldeles för ofta på utsidan, och det blev sällan särskilt farligt. Skövde spelade betydligt rakar, drev på kassen och la in pucken mot mål och skapade på så sätt situationer. Det var dock Bois som skulle få sista ordet i perioden, i ännu ett powerplay så får Jesper Lindén pucken vid förlängd mållinje, kliver in framför mål och hänger den i nättaket.

Bois spelade sedan bländande ishockey i inledningen av den andra perioden. Redan efter 48 sekunder så gör Vincent Reimer 2-1 på direktskott efter fint pass av Oscar Tellström. Efter det så parkerar Bois i Skövdes zon i 7-8 minuter, och man radar upp fina skottlägen, de flesta skotten träffar dock inte mål, trots kalaslägen. Där borde Bois ha gjort åtminstone något mål till. Men istället så kan Skövde ologiskt nog kvittera. Emil Smedberg transporterar in pucken på Skövdes högerkant, åker ner i sarghörnet där han serverar Axel Eriksson som direktskjuter in 2-2. Bois reder efter det ut sitt första boxplay innan man får spela powerplay, och där återtar Bois ledningen. Joel Thulin serverar från en pass bakom mål Jesper Lindén som lägger upp pucken med en bredsida innan han drar in den i plockkrysset.

Bois såg ut att ha bra kontroll under inledningen av den tredje perioden. Men så tappar en Boisare pucken när han ska spela ut den, det blir skott från blå som letar sig in förbi en skymd Tobias Sandberg. Bois får chans till nytt powerplay, men skotten hittar inte fram till målet riktigt. Då är Bois närmare att återta ledningen när Jesper Lindén serveras av Ludwig Wistén, men direktskottet från nära håll går i stolpen. Men Skövde har också sina lägen. Efter en spelvändning så fastnas en lös puck framför Sandberg, men han lyckas lägga beslag på pucken i villervallan, och strax efter så har Skövde en puck i stolpen efter ny villervalla framför mål. Men avgörandet skulle ändå komma till slut. Skövde etablerade anfallsspel och Tomas Lee hittar en framstormande Karl Jonsson på sovande sidan och han från fri gata mot mål och skjuter i den under armen på Sandberg till 3-4. Då återstod 56 sekunder, för lite tid för att Bois, trots utplockad målvakt, skulle lyckas hitta en kvittering. Skövde tar med andra ord revansch från Bois derbyseger i Billingehov.

Sammantaget en inte så fysisk och adrenalinstinn derbymatch, men inte desto mindre välspelad. Det var chanser åt båda håll, det bjöds på fina kombinationer och snygga mål. Bois i Bois var Jesper Lindén, han gjorde inte bara två mål, han skapade hela tiden farliga lägen åt sig själv och sina lagkompisar, en gigant.

Nu väntar bortamatch mot Falun på söndag, då får vi se om kanske någon av de långtidsskadade Hugo Pettersson och André Astley Rydberg kan göra säsongspremiär för Bois.

Till sist: Häng på till seriefinalen i Tranås! Bois har revansch att utkräva på Tranås och kan behöva stöd för att ro hem seriesegern! Anmälan senast fredag till Krister Holm, tel 0735056131.