Victor Edström tillbaka i truppen

Senast Victor spelade match var 4:e april 2023 mot Troja/Ljungby i kvalserien till Hockeyallsvenskan.

Under våren genomgick Victor operationer och har arbetat hårt för att komma tillbaka och redo till säsongen 2024/25 för det var vad prognosen sa.

Men skam den som ger sig…

Senaste tiden har Victor kunnat träna på is med laget och har nu klartecken för att spela ishockey igen på allvar. Så nu till helgen mot Vallentuna och Brödernas/Väsby är Victor uttagningsbar och tillgänglig för spel.

Så här säger Ed

ström själv om sin status:

“Jag gick in i säsongen 2023/24 med inställningen att jag inte spela alls och arbeta hårt med rehab och bygga upp styrkan igen. Spel skulle bara vara en stor bonus då det kändes långt bort. Men kroppen har svarat bra och att nu bara redo för spel igen känns grymt kul och inspirerande att få vara med på slutspurten av den här säsongen som grabbarna påbörjat så bra. Jag hoppas vi kan bygga vidare och att vi spelar vidare hela vägen in i april igen. Sen hoppas jag att många söker sig till hallen i helgen och stöttar oss på plats i LF Arena.”

Piteå Hockeys headcoach och sportchef Mikael Aaro om Victors intåg:

-Efter de svåra skadorna ådrog sig under våren 2023 så var jag, precis som han, tveksam om han skulle kunna spela någonting alls under denna säsong. Men han har jobbat stenhårt för att kunna komma tillbaka och har den envishet som behövs för att klara av det. Victor har sett riktigt bra ut på träningarna och har redan nu visat den höga kvalitet som vi vet att han besitter. Sen behöver vi ha tålamod och en bra dialog för att hitta den bästa vägen tillbaka in i hockeyn igen. Men det är ett riktigt bra “nyförvärv” i Hockeyettan och en stor överraskning för många att han är tillbaka.