Kapten Frick om lagets lyft!

Som lagkapten är Johan Frick spelaren som ska leda laget i med och motgång. Nu verkar laget vara ordentligt på g igen efter en svacka och med två segrar senaste tre matcherna så har laget nu klättrat upp på en sjätteplats. Men avslutningen är tuff med tre bortamatcher och bara en hemmamatch, och i två av matcherna så möter man topplag. Löser Bois en slutspelsplats? Hemsidan ringde upp kaptenen för att höra hans syn på lagets form och om det blir slutspel. 

Det blev en 4-0-seger igår mot Dalen, vad tycker du om matchen så här en dag efter?

– Jag tycker det är en bra match i vilken vi spelar stabilt 60 minuter rakt igenom.

Vad gör ni bra som ni inte kanske gjort tidigare?

– Vi är lugnare med pucken och litar på vårt spel, det är det vi pratat om hela säsongen. Vi backar ser till att sätta fart på forwards med bra uppspel så de kan komma och rulla på i anfallszonen och vi backar kan fylla på, och därifrån faller allt på plats är känslan.

Ja offensivt var det ett stort steg framåt!

– Ja verkligen! De senaste tre matcherna har defensiven suttit bra också, så allt har tagit ett steg i rätt riktning. Det är inte alltid flashigt, men när vi får fart på pucken så blir det flashigt. Det handlar om att hitta balansen när man ska spela svårt och när man ska spela enklare.

Är det balansgången som är rätt nu, att ni kanske spelat lite för svårt i början på allettan och lite för enkelt sedan?

– Ja lite så. Det finns så mycket hockey i laget, så släpper vi bara ner axlarna istället för att spänna oss så går det så mycket bättre. När vi vågar och slappnar av som vi gjorde senast så blir allting så mycket bättre, det är nog det stora.

Ja ni agerade med ett helt annat självförtroende, det var mer bestämt allt ni gjorde, ifrån närkamper, till täcka skott till passningsspelet och så vidare…

– Ja det började med derbyt, där satte vi lite tacklingar och ville verkligen vara i skottlinjen, det är en inställningsfråga att man vill ha pucken på sig, det har vi gjort jäkligt bra det senaste tiden, så där håller jag med.

Speglar det din egen insats med?

– Jag har kommit upp lite det senaste, det handlar om att jag ska spela lite hårdare. Jag delar gärna ut någon propp i början för att komma in i det, då flyter det på på ett annat sätt.

Jag har saknat det lite hos dig, just den fysiska aspekten av ditt spel…

– Nej jag håller med, jag har inte kommit upp i fysiken innan, men nu går jag ut och ger 150% och funderar inte så mycket.

Nu höll ni nollan, vad kan det betyda?

– Mycket, dels är det ett tecken på att defensiven sitter, och dels att Sandberg kommit upp en eller två nivåer och känns väldigt trygg där bak, det betyder mycket.

Halmstad borta, dom blev ni rejält manglade av senast ni mötte dem. Vad måste ni göra bättre på söndag?

– Dels måste vi hålla i med inställningen, dels svara upp med tempo, de är skickliga och disciplinerade. Kan vi svara upp dem i deras höga tempo så har vi goda förutsättningar för att rubba dem med.

Grejar ni slutspel nu?

– Det är vårt stora mål, det vill alla i laget , vi vill spela länge i vår så det ska vi kriga för verkligen!

Av Krister Holm

Foto Sofie Alexandra Kitteröd