Bois föll mot Karlskrona

Bois lyckades inte ta sin tredje raka seger, utan istället var det kvällens motståndare, Karlskrona som kunde ta sin. Det var en blek förstaperiod som fällde Bois, och sedan kunde Bois trots betydligt mer påkopplat spela i resterande två perioderna komma ifatt. Matchen slutar 4-1 (2-0,1-0,1-1).

Det var en riktigt jämn inledning på matchen, där lagen turades om att förlägga spelet i anfallszonen, men det var få riktigt långa anfall. Karlskrona har första chansen, ett backskott några meter innanför blå, men Sandberg räddar. Efter det har Bois den så långt farligaste målchansen, när Roman Semjonov hittar Andreas Axelsson framför mål, hans skott går dock i stolpen. Istället är det Karlskrona som skulle ta ledningen med 1-0. Ett skott från blå med mycket trafik framför mål räddas av Sandberg, men returen studsar ut rakt till Oskar Hagman som kan slå in den med en backhand. Tid 12:44. Målet gav Karlskrona energi och de tar nu över taktpinnen. Därför var det inte helt ologiskt att Jesper Solomon Frisell utökar Karlskronas ledning till 2-0 med tre minuter kvar av perioden, sedan han fått en fin passning av Alexander Bergström. Resten av perioden försöker Bois att flytta upp spelet igen, men Karlskrona kan avväpna anfallen rätt enkelt, och något mer mål blir det inte.

Bois åker betydligt mer skridskor direkt i den andra perioden. Man sätter hård press på Karlskrona och vinner

en hel del puck och får på så sätt bra tryck med långa anfall. Redan tidigt i perioden så har Vincent Reimer ett bra läge men hans skott går i ribban. Bois fortsätter ha bra tryck, men så kommer Karlskrona i en kontring, där Jesper Emanuelsson sprintar förbi sin Boisback och kan hänga upp den i Sandbergs klubbkryss till 3-0. Bois fortsätter dock åka mycket skridskor och även de har farliga spelvändningar. Ett friläge av Jesper Lindén räddas, en tre mot tvåa ger friläge för Oscar Tellström, men även det räddas och ett annat ger ett skott utanför. Ja Bois hade chanser nog för att göra b¨de ett poch två mål, men skärpan fanns inte där riktigt. Även Karlskrona hade en tre mot tvåa och ett friläge, båda räddades dock av Sandberg, så det svängde fram och tillbaka, även om det var Mariestad som hade fler och längre anfall. I slutet av perioden får Bois chans att spela powerplay, men passen kom inte riktigt rätt på bladen när direktskotten skulle komma och det blev resultatlöst.

I den tredje perioden så fortsätter Bois att spela intensivt, men man adderar också mer närvaro framför mål när skotten kommer. Det kom också att ge utdelning, när Anton Blomberg sköt så kunde Andreas Axelsson styra in 3-1. Det gav energi till Mariestad som tryckte ner Karlskrona och hade många långa anfall och flera skott med bra trafik framför mål. Oscar Tellström hade ett riktigt fint läge på ett direktskott efter långt sidledspass, men Malmkvist räddade, och Ludwig Wistén ett annat när han sköt från nära håll, men även då lyckades Malmkvist knipa igen mellan arm och kropp. Karlskrona fick mest ägna sig åt att freda sig och chippa ut pucken, och hade inga ordnade anfall alls. Men så från ingenstans kommer Jesper Solomon Frisell och trampar på egen hand runt Boiskassen och kastar in den framför mål. Pucken tar på en Boisskridsko och förbi en chanslös Tobias Sandberg, 4-1 och en riktig kalldusch för Bois. Då återstod visserligen 12 minuter av matchen, men Karlskrona kunde efter det reda ut Bois anstorming bra, de spelade hela tiden enkelt, chippade ut och brydde sig inte om att anfalla överhuvudtaget utan hela tiden ha fem man på defensiv sida. Bois hade några halvlägen, men inget så där som osade mål, och tiden rinner ut med en 4-1-seger för Karlskrona.

En svag förstaperiod fällde Bois, när man började åka skridskor i den andra så var man minst lika bra som Karlskrona, men vid det laget hade Karlskrona skaffat sig ett försprång som Bois inte kunde hämta ikapp. Men då såväl Skövde som Visby förlorade sina matcher så har Bois fortfarande tre poängs marginal ner till strecket med två matcher kvar att spela. Minst en seger lär krävas, och bästa chansen att ta den är antagligen nu på fredag då Tranås kommer på besök. Den blir med andra ord viktig, och förhoppningsvis kan Bois vara med redan från start då!