Eftersnack: Huddinge-Mörrum 6-3

Mörrum Hockey lyckas inte ta sista chansen att haka på i jakten på en playoff-plats. Huddinge IK vinner rättvist med 6-3 i Björkängshallen. Med facit i hand hade en seger ändå inte räckt, eftersom serietrean Alvesta SK besegrar Tyringe med 2-1, efter att ha vänt ett underläge.

”Det var skönt att Alvesta vann, det hade varit hemskt surt annars”, säger Mörrums tränare Richard Melkersson.

Goiset fick annars en smakstart på matchen när Adam Bäckstrand gjorde 0-1 redan efter några sekunders spel. Huddinge kvitterade efter en kontring och tog sedan över matchen allt mer och sköt sammanlagt 51 skott mot Martin von Schoultz. Mörrum drog på sig flera utvisningar och i sista perioden gick hemmalaget ifrån till 6-3.

”Vi möter ett lag med enormt mycket energi, och vi orkar inte matcha det, mycket beroende på alla onödiga utvisningar som vi drar på oss. Vi är lite för heta i vissa lägen, och brister i koncentration och fokus i andra”.

Även om besvikelsen är stor just nu bland alla Goisare kvarstår faktum att Mörrum Hockey varit med och slagits om en playoff-plats ända in i seriens slutskede. Vem hade vågat tro det i höstas?

I sista omgången, som spelas på söndag, kommer Alvesta på besök till Jössarinken. Kom och visa laget den uppskattning de förtjänar efter den mycket fina vårsäsongen, där årets målsättning (nytt Hockeyettankontrakt) infriades med bravur!

Biljetter till den matchen köper du HÄR.

Highlights Huddinge-Mörrum

Huddinge IK-Mörrum Hockey 6-3 (2-2, 1-1, 3-0)
Huddinge: Tobias Ahlén, Björn Jonasson, Kasper Lindström, Simon Hedlund, Filip Runbjer, Alex Ek. Mörrum: Adam Bäckstrand, Khalid Ibrahim, Marcus Paulsson. Skottstatistik: 51-28. Publik: 201.

Foto: Victor Dennertoft