Mikael Aaro lämnar Piteå Hockey efter avslutad säsong

Efter två succéfyllda säsonger som headcoach och sportchef lämnar Mikael Aaro Piteå Hockey efter det att avtalet löper ut efter avslutad säsong.

Aaro återvände till moderklubben Piteå Hockey efter tränaruppdrag i dåvarande SHL-klubben Djurgården säsongen 2022/2023 och ledde föreningen till kvalserien till Hockeyallsvenskan under sitt första år och målsättningen är att upprepa samma sak under denna säsong.

-Beslutet att lämna har växt fram och det känns mest ärligt mot laget och föreningen att delge det nu så att det inte kommer fram på annat sätt. Jag gillar inte spekulationer och jag vill spela med öppna kort, säger Mikael Aaro.

När jag gör något så gör jag det fullt ut. Drivet, passionen, kvalitén och en hög kravbild på mig själv och min omgivning är vad som genomsyrar mitt ledarskap. 

Jag har varit i den här situationen flera gånger under min karriär och jag kan lova att jag kommer att göra allt för föreningarna och killarna tills mitt kontrakt löper ut. Det har varit två riktigt roliga säsonger så här långt och lärorikt på många sätt där jag fått där jag fått axla ett stort ansvar i föreningens utveckling.

Min ambition när jag skrev på för Piteå Hockey var att i vår dagliga verksamhet skulle spelarna utvecklas och ta steg framåt. Det har burit frukt och jag tycker att det varit och är fantastiskt att arbeta med så många ambitiösa spelare som vill framåt. Utöver duktiga spelare vill jag fram att det är riktigt fina killar som spelar i laget.

Min framtid är skriven i stjärnorna men jag ser en fortsatt framtid inom ishockeyn. Men först och främst ska vi avsluta denna säsong tillsammans på ett riktigt bra sätt, säger Mikael Aaro.

Piteå Hockeys ordförande Kjell-Anders Johansson säger så här om beskedet: 

-Vi tackar Micke för de två åren han har varit här hos oss även om vi hade hoppats att han skulle stanna ytterligare några år men det är en del av sporten. Under hans tid har har föreningen utvecklats framåt och Micke har varit en oerhört omtyckt person både bland spelare och ledare.

Under sina två år här i Piteå Hockey så har Micke visat upp ett stort engagemang och en konstant vilja att driva både laget och föreningen framåt.

Vi tackar Micke för sina år här och önskar honom ett stort stort lycka till i framtiden, säger Piteå Hockeys ordförande Kjell-Anders Johansson.