Erik Andersson förstärker Vallentuna Hockey

48 poäng (24+24) i 51 matcher i J20 Nationell för två år sen. 14 poäng (10+4) i 21 matcher i HockeyEttan förra säsongen. Erik Andersson har visat att potentialen finns att vara en bra poängspelare på hög nivå. Nu står det klart att han förstärker Vallentuna Hockey till kommande säsong.

 

Erik Andersson har fått sin hockeyutbildning främst i Almtuna. Efter hans tid i Hockeygymnasiet i Uppsala var det dags att byta miljö för sista junioråret. Han landade i Malmö och gjorde en riktigt stark säsong (24+24=48 poäng) i den högsta juniorserien i 2021-2022. Efter det har han hunnit spela två säsonger i HockeyEttan i Borås och i Örnsköldsvik. För säsongen 2024-2025 kommer han förstärka Vallentuna Hockey.

”Jag har haft lite koll på Erik från 2021-2022 när han gjorde en bra säsong i Malmö. Han är en skicklig spelare offensivt. Stark på puck och hittar ofta bra lösningar med pucken. Han är en målskytt och har varit väldigt effektivt med målchanser. Han kommer att göra mycket nytta för laget”, berättar sportchefen Jussi Salo om senaste nyförvärv.

”Ska bli grymt kul att komma till Vallentuna. Har hört att de är en bra förening där man får bra förutsättningar för att utvecklas”, kommenterar Erik Andersson.

Vi hälsar Erik Andersson välkommen till Vallentuna Hockey!

Foto: Anders Gustafsson