Välkommen hem, Hugo Mörnhed!

Hugo Mörnhed, 18, är klar för Mörrum Hockey!

Hugo var förra säsongen en viktig pjäs i Olofströms mycket framgångsrika J20-lag. Han spelade även en rad matcher i OIKs A-lag och gjorde så bra ifrån sig att han i november fick chansen i Hockeyettan, som inlånad till Mörrum Hockey.

”Det är de tre roligaste matcherna jag har spelat i hela mitt liv. Alla var så välkomnande. I den första matchen mötte vi KHK borta. Vi hade precis besegrat dem med OIKs juniorer, och nu fick jag möta deras A-lag också. Det var mycket folk på matchen, som sjöng ramsor och buade. Det var helt underbart. Därför var det inget svårt val alls att välja Mörrum. Det ska bli jäkligt kul att komma hem igen till min moderklubb. Det blir en nivå upp jämfört med Olofström”.

Långe (193 centimeter) Hugo beskriver sig själv som en lugn och social kille som gillar att umgås med sina kompisar. Som hockeyspelare är defensiven hans starka sida. Han bidrar med energi och krigarmentalitet och är jobbig att möta.

Mathias Lönqvist i Mörrums sportgrupp säger så här om nyförvärvet:

”Vi hade Hugo på lån från Olofström förra säsongen, och han gjorde väldigt bra ifrån sig. Det är en rejäl center, hårt jobbande. Han är ung men redan A-lagsfärdig. Han spelade J20 förra året, men också massor av matcher i Olofströms A-lag. Hugo kommer att ta nästa steg hos oss. Att han dessutom är en Mörrumskille gör det hela extra kul”.

Hugo Mörnhed på Eliteprospects: Hugo Mörnhed – Stats, Contract, Salary & More (eliteprospects.com)

LAGBYGGET 2024/25

#?? Leo Klavhed, b.
#26 Hugo Blomberg, b.

#8. Hugo Frylén, f.
#11 Samuel Wälimaa, f.
#13 Khalid Ibrahim, f.
#24 Vilmer Stahmann, f.
#66 Mathias Kemppi, f.
#?? Elias Andersson, f.
#??. Hugo Mörnhed, f.

Foto: Leif Hellerin