Nyförvärv: Vilmer Grundström klar för Mörrum Hockey!

Han har samma moderklubb (Järveds IF) som Markus Näslund, bröderna Sedin och Hans Jonsson. I Tingsryd och Växjö har han spelat i samma lag som båda Goisarbekantingarna Elias Andersson och Ville Svensson. Han har haft Victor, Oscar och Johan Hedmans mamma som dagisfröken.

Mörrum Hockey säger varmt välkommen till Vilmer Grundström, 20!

”Det finns en bra hockeykultur i Mörrum. Klubben vill framåt och har något nytt och bra på gång”, säger Vilmer.

Han beskriver sig själv som en spelare som har sina största förtjänster i offensiven. Han är snabb och bra på skridskorna. Han jobbar hårt, vill ta pucken framåt och gillar spelet i anfallszon.

”Utanför isen är jag nog ganska energisk, kanske lite rastlös. Jag har svårt för att bara sitta hemma och till exempel spela TV-spel. Jag vill hitta på saker och gillar inte när det bara är lugnt och stilla”.

Vilmer flyttade från Örnsköldsvik till Tingsryd 2022, och gjorde en mycket bra säsong i J20. Det blev till och med åtta matcher i Hockeyallsvenskan. Inför förra säsongen hörde Växjö av sig och flyttlasset gick fem mil norrut. Det blev spel i Lakers J20, men också en träningsmatch på högsta nivå med A-laget.

Mathias Lönqvist i Mörrums sportgrupp säger så här om Vilmer Grundström:

”Vilmer är en väldigt intressant och spännande spelare. Han har otroligt bra fart och fläkt och energi i sitt spel. Han har potential att bli en riktig attraktion på Jössa. Vilmer passar fint in i vår profil. Vi hoppas och tror att han kommer att ta nästa steg i sin karriär här hos oss”.

Vilmer på Eliteprospects: Vilmer Grundström – Stats, Contract, Salary & More (eliteprospects.com)

LAGBYGGET 2024/25

#?? Leo Klavhed, b.
#26 Hugo Blomberg, b.

#8 Hugo Frylén, f.
#11 Samuel Wälimaa, f.
#13 Khalid Ibrahim, f.
#24 Vilmer Stahmann, f.
#66 Mathias Kemppi, f.
#?? Elias Andersson, f.
#?? Hugo Mörnhed, f.
#?? Vilmer Grundström, f.

Foto: Eliteprospects/Bildbyrån