Edwin Hansson förlänger!

Ännu en Mörrumsprodukt förlänger sitt kontrakt! Den här gången är det Edwin Hansson, 22, som bestämt sig för en fortsättning i Goisets A-lag.

”Det känns bra. Det är flera spelare från förra säsongen som förlängt sina kontrakt. Det känns roligt att så många tror på det som Mörrum håller på med. Att så många vill stanna är ett bevis på att de trivs här och att klubben är på rätt väg”.

Edwin har spelat center i större delen av sin karriär, men under fjolåret fick han hoppa in som back och gjorde det väldigt bra. Nu ser det ut att bli backspel för Edwin även nästa säsong.

”Det kändes bra att gå ned på backen. Jag kunde utnyttja mina egenskaper på ett bättre sätt och blev mer delaktig i spelet. Jag hade pucken oftare och såg spelet framför mig på ett bättre sätt. Jag kunde följa med upp i anfallen och var mer delaktig i alla zonerna. Både jag och klubben ser mig som back nu”.

Mathias Lönqvist i sportgruppen säger så här om Edwin:

”Edwin är en egen produkt som är väldigt användbar. Han började förra säsongen som center men fick under hösten gå in som back och gjorde inte bort sig. Edwin är en bra kille. Duktig på skridskorna och med fin teknik. Han har skaffat sig erfarenhet och kan ta nästa steg. Det är extra roligt när våra egna spelare stannar hos oss!”

Sommarens planer är glasklara för Edwin: det är jobb och träning som gäller.

”Jag ska göra allt jag kan för att komma så väl förberedd som möjligt. Jag har alltid varit bra tränad rent fysiskt. Nu hade jag tänkt lägga lite extra fokus vid den mentala biten. Jag ska jobba med en coach och en del videos och försöka bygga på mitt självförtroende”.

Edwin Hansson på Eliteprospects: Edvin Hansson – Stats, Contract, Salary & More (eliteprospects.com)

Foto: Martin Eriksson/Brahe Media

LAGBYGGET 2024/25

#3. Tobias Brahm, b.
#15 Edwin Hansson, b.
#26 Hugo Blomberg, b.
#?? Leo Klavhed, b.

#8 Hugo Frylén, f.
#11 Samuel Wälimaa, f.
#13 Khalid Ibrahim, f.
#24 Vilmer Stahmann, f.
#66 Mathias Kemppi, f.
#?? Elias Andersson, f.
#?? Hugo Mörnhed, f.
#?? Vilmer Grundström, f.