Välkommen tillbaka, Didrik Jansson!

Målvakten Didrik Jansson, 23, återvänder till Mörrum Hockey!

”Jag var faktiskt sugen på Goiset redan förra säsongen. Jag bor ju i Karlshamn och trivs fantastiskt bra här. Nu råder dessutom en framåtanda i klubben som ska bli jätterolig att få ta del av”.

”Didde” har enbart positiva minnen av sin förra sejour i Mörrum Hockey, 2020-2022. Under sitt första år ledde han Goiset till Allettan och allsvenskt kval, som slutade med förlust mot Vimmerby.

”Vi var en kanonbra grupp och hade enormt kul tillsammans. Jag är fortfarande jättebra kompis med flera spelare. Som ”Bäckis” och Khalid och har gått på Jössa så ofta jag kunnat för att se hur de sköter sig”!

”Det är klart att man hoppas att vi kan vara med oss nosa på Allettan igen. Lagbygget ser spännande ut. Jag tror att vi kan få ihop någon riktigt bra till hösten och vintern. Men det är mycket som är oklart ännu, med serieindelning och annat”.

Didrik har bott kvar i Karlshamn hela tiden sedan han skrev på för Tyringe. Han har även haft jobb i Skåne, men från och med nästa månad slipper han pendlingen. Då börjar han sitt nya arbete i Karlshamn.

En sak som kanske inte så många känner till om Didrik är att han var utespelare i många år. Målvakt på ”heltid” blev han inte förrän i tolvårsåldern.

”En liten fördel kan jag nog ha av det, med tanke på spelsinne och så vidare”.

Mathias Lönqvist i Mörrums sportgrupp är förstås glad att Didrik åter väljer spel i Goiset.

”Didde” är en målvakt som varit med på division 1-nivå ett tag. Han är en talang som har en hög potential. Vi tror att han kan ta ytterligare kliv i sin karriär här i Jössarinken. Det känns lite som en självklar värvning. Han bor i stan och trivdes hos oss förra gången det begav sig”.

Didrik Jansson på Eliteprospects: Didrik Jansson – Stats, Contract, Salary & More (eliteprospects.com)

Foto: Marcus Wilson

LAGBYGGET 2024/25

#1. Didrik Jansson, mv.

#3. Tobias Brahm, b.
#15 Edwin Hansson, b.
#25 Karl Persman, b.
#26 Hugo Blomberg, b.
#?? Leo Klavhed, b.

#8 Hugo Frylén, f.
#11 Samuel Wälimaa, f.
#13 Khalid Ibrahim, f.
#24 Vilmer Stahmann, f.
#66 Mathias Kemppi, f.
#?? Elias Andersson, f.
#?? Hugo Mörnhed, f.
#?? Vilmer Grundström, f.