Nyförvärv: Hampus Johannesson klar för spel i Mörrum Hockey!

Ljungbykillen Hampus Johannesson, 21, är klar för Mörrum Hockey!

”Det är mycket som känns intressant med Mörrum inför nästa säsong. Hur de vill spela, hur de vill träna och hur de vill satsa på unga spelare. Hela lagbygget känns spännande”, säger Hampus, som är son till backprofilen Mathias Pihlström.

Hampus började sin karriär i Troja, men tillbringade junioråren i Malmö Redhawks och IK Oskarshamn. I Småland fick han också känna på SHL-spel i sju matcher. Förra året gick flyttlasset åter till Ljungby och spel i Hockeyettan med Troja.

”Vi mötte Mörrum fyra gånger, och vann två matcher var. Det var jämna matcher allihop. Det jag framförallt minns är att Mörrum hade några väldigt puckskickliga spelare i sitt lag”, säger Hampus som beskriver sig själv som en lugn person som är väldigt seriöst inriktad på hockeyn.

Berätta något om dig som inte redan finns att läsa på nätet?

”Oj, vad skulle det vara? Kanske att jag är väldigt basketintresserad. Jag vet inte riktigt varifrån intresset kommer. Jag bara såg en match och så fastnade jag mer och mer. Nu följer jag framförallt NBA så mycket jag kan. Favoritlaget är Miami Heat”.

Mathias Lönqvist i Mörrums sportgrupp säger så här om Hampus Johannesson:

”Hampus är ytterligare en ung, talangfull spelare som vi hoppas ska kunna ta nästa steg i sin karriär här hos oss i Mörrum. Han har gjort mycket poäng i J20 i Oskarshamn och har nu också fått en säsong i division 1 med Troja. Hampus är spelskicklig, bra med pucken och har en hög hockey-IQ”.

Hampus på Eliteprospects: Hampus Johannesson – Stats, Contract, Salary & More (eliteprospects.com)

Foto: Max Pelkonen

LAGBYGGET 2024/25

#1. Didrik Jansson, mv.

#3. Tobias Brahm, b.
#15 Edwin Hansson, b.
#25 Karl Persman, b.
#26 Hugo Blomberg, b.
#?? Leo Klavhed, b.

#8 Hugo Frylén, f.
#11 Samuel Wälimaa, f.
#13 Khalid Ibrahim, f.
#24 Vilmer Stahmann, f.
#66 Mathias Kemppi, f.
#?? Elias Andersson, f.
#?? Hugo Mörnhed, f.
#?? Vilmer Grundström, f.
#?? Hampus Johannesson, f.