Välkommen, David Otter!

25-årige målvakten David Otter är klar för Mörrum Hockey!

”Det blir en rolig utmaning att komma och spela i södra serien. Det sägs att nivån där nere är generellt högre än i resten av ligan. Sedan har jag hört att det ofta blir mycket publik på matcherna vilket gör det ännu mer inspirerande och kul att lira”.

David beskriver sig själv som en stor vinnarskalle som tycker om att tävla. Han gillar att vara aktiv i målvaktsrollen samt att dirigera och kommunicera mycket med sina medspelare. Han räds inte att gå ut och spela pucken själv om det skulle behövas.

Goisets nye målvakt ansluter närmast från spel i norska Comet Halden, men har tidigare representerat klubbar som Kiruna, Boden, Surahammar och Nyköping. Han har också fått känna på den allsvenska hetluften i Västerås IK. Som junior spelade han en säsong i USA.

Har du några individuella mål med nästa säsong?

”Att kunna jobba på varje dag, att bli lite bättre varje gång jag kommer till hallen. Att kunna spela mycket matcher, att kunna tävla fullt ut varje match, att hålla mig skadefri. Vill stå så mycket som möjligt och verkligen stämpla in varje kväll så att säga”.

Om du blickar fem år framåt: var ser du dig själv då?

”En familj, tänker jag, med något barn. Jag med Mörrums Gois står inför en säsong med hockeyallsvenskt spel!”

David kommer att tillbringa största delen av sommarn i gymmet. Det blir mycket jobbig fysträning som förhoppningsvis ger frukt april ut.

Slutligen: du gillar väl lax?

”Ja, lax är fantastiskt gott! Har haft lite förkärlek till gravad och kallrökt lax faktiskt. Men ser verkligen fram emot att få testa någon schysst välgjord varm lax också. Så nu kan alla Goisare andas ut. Det var värre när jag kom till Norrbotten och inte var något stort fan av varken snus eller kaffe, haha!”

Mathias Lönqvist i Mörrums sportgrupp säger så här om nyförvärvet:

”David är en ganska storväxt målvakt, som har spelat några säsonger i Hockeyettan, men nu senast kommer från spel i Norge. Jag känner att vi får ett väldigt bra målvaktspar. Precis som Didrik (Jansson) har David varit med en del på den här nivån och vet vad som krävs”.

David Otter på Eliteprospects: David Otter – Stats, Contract, Salary & More (eliteprospects.com)

Foto: Jimmy Steen

LAGBYGGET 2024/25

#1. Didrik Jansson, mv.
#?? David Otter, mv.

#3. Tobias Brahm, b.
#15 Edwin Hansson, b.
#25 Karl Persman, b.
#26 Hugo Blomberg, b.
#?? Leo Klavhed, b.

#11 Samuel Wälimaa, f.
#13 Khalid Ibrahim, f.
#24 Vilmer Stahmann, f.
#66 Mathias Kemppi, f.
#?? Elias Andersson, f.
#?? Hugo Mörnhed, f.
#?? Vilmer Grundström, f.
#?? Hampus Johannesson, f.